Japandi stijl: De interieurtrend voor 2021

japandi interieur

Japandi: het is tijd om voor simpel te gaan, maar allesbehalve saai. De woontrend Japandi is een echte blikvanger, die het beste van twee interieurstijlen combineert.

Het zit allemaal in de combinatie, zoals het gezegde luidt. Op dit moment past dit gezegde bij geen enkele levende trend beter dan bij Japandi. Hier komen twee complementaire interieurstijlen samen en creëren een unieke totaal-look waar Pinterest gebruikers wereldwijd geen genoeg van kunnen krijgen. De belangstelling daarvoor is de afgelopen maanden enorm toegenomen- en er is nog ruimte voor verbetering in 2021.

Lees ook het ander artikel over de muurkleuren van 2022.

japandi stijl huiskamer

Eenvoudige woontrend: Japandi combineert minimalisme uit Japan en Scandinavië

Je had het misschien al geraden: de term Japandi bevat twee plekken, namelijk Japan en Skandi. Dit maakt duidelijk over welke mix we het hier hebben: de woontrend combineert Japanse en Scandinavische inrichtingsstijlen. Twee verschillende karakters hadden niet beter bij elkaar kunnen passen, want de minimalistische, koele stijl uit Noord-Europa harmonieert perfect met de klassieke, ingehouden esthetiek van het Oosten. Een “match made in heaven”, zou je kunnen zeggen.
Dit heeft vooral de belangstelling gewekt van Pinterest gebruikers. Vergeleken met het voorgaande jaar hebben ze op het platform steeds vaker inspiratie gezocht over mode, schoonheid en wonen voor Japandi. Over het geheel genomen was er een toename van 100 procent in zoekopdrachten in 2020- en er is geen einde in zicht aan de trend in het komende jaar.

Lees ook het ander artikel over lijmresten verwijderen met huismiddeltjes.

Pinterest hit: Hoe deze interieurtrend functioneert

De beelden die er te vinden zijn verraden al waar het bij deze interieurafwerking om gaat: het gaat hier om het samenbrengen van strakke lijnen en neutrale kleuren met donkere tinten en onbehandelde houtsoorten, waardoor warmte en gezelligheid ontstaat zonder dat het doel voorbijgeschoten wordt. Een kernpunt van de woontrend is om de bekleding van de eigen vier muren tot het hoofdnodige te beperken en de nadruk te leggen op functionaliteit en eenvoud. Japandi is dus een hele rustige look dat eigenlijk past in elk huishouden.

Japandi: Sierlijke meubelstukken brengen lichtheid over

Minder is meer is hier het motto van de dag. Daarom zijn lage, delicate meubelstukken met minimale oppervlaktebehandeling, die een gevoel van lichtheid overbrengen, bijzonder geschikt voor deze woonstijl. Eenvoudige versiering kan hier ook gebruikt worden, maar alleen met mate. Natuurlijke accenten worden gezet, bijvoorbeeld met kamerplanten, handgemaakte vazen en knusse dekens. Het is belangrijk dat niets eruit ziet alsof het bij elkaar gegooid is, want alle elementen moeten voldoende ruimte hebben om op zichzelf te staan.

Meer woontrends voor 2021? Bekijk deze trends eens.

Lees ook: