Woontrends 2021: deze 7 interieurtrends zijn nu in

  • Home
  • Interieur
  • Woontrends 2021: deze 7 interieurtrends zijn nu in
interieurtrend 2021

Hoe gaan we de woontrends inrichten in 2021? Wij presenteren een overzicht van de belangrijkste inrichtings- en woontrends van het komende jaar. Of het nu gaat om meubels, kleuren of designconcepten: zo gaan we voortaan door het leven!

Woontrends 2021: Japandi

De interieurstijl die Scandinavisch minimalisme combineert met Japanse traditie is volgens Pinterest momenteel de grootste interieurtrend van allemaal. De zoekopdrachten naar de term Japandi zijn in 2020 met 100 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De trend, die wordt gekenmerkt door organische vormen, natuurlijke materialen en een ingetogen kleurenpalet, lag vorig jaar al in het verschiet. Echter is het nu definitief doorgedrongen tot de mainstream.

japandi interieur

Interieurtrends 2021: “Illuminating” en “Ultimate Gray”

We kunnen niet meer om geel en grijs heen, want het gerenommeerde kleureninstituut Pantone heeft de twee tinten gekozen als de kleuren van het jaar 2021. Zoals elk jaar veroveren de trendkleuren nu allerlei terreinen – van mode tot wonen. Bijzonder praktisch: het stralende geel “Illuminating” en het discrete grijs “Ultimate Grey” worden blikvangers, vooral in combinatie met elkaar. Of een grijze bank met gele kussens of een gele fauteuil die contrasteert met de grijze muur. De kleuren zijn een match made in heaven!

illuminating ultimate grey kleuren

Inrichtingstrends 2021: Grandmillenial Chic

Tot voor kort werden geborduurde kussens, versierde meubels en porseleindecoraties als stoffig en ouderwets beschouwd, maar dankzij de Grandmillennial Chic-beweging maken ze nu een comeback. Om ervoor te zorgen dat de grootmoeders stijl, die doet denken aan de woonkamer van grootmoeder, er niet te oldschool uitziet, is het raadzaam stukken met vintage-look te combineren met moderne elementen en silhouetten. De Netflix-serie “Bridgerton” is niet de minste schuldige aan deze trend: volgens Pinterest zijn zoekopdrachten over Engelse theekopjes en de esthetiek van het Regency-tijdperk in het algemeen omhooggeschoten sinds de première.

grandmillenial chic bridgerton

Trendkleuren 2021: ton-sur-ton design

Monochromatische looks zijn tijdloos en zien er altijd stijlvol uit. Neutrale kleuren, zoals crème, zijn (nog steeds) bijzonder populair in 2021. Om de look te laten werken, moeten echter niet alleen verschillende kleurnuances en tinten met elkaar worden gecombineerd. De mix van materialen speelt hier ook een belangrijke rol in. Gelijke kleuren zijn allesbehalve saai en zien er nog eleganter uit als ze in verschillende materialen worden uitgevoerd.

ton-sur-ton interieur

Woontrends 2021: Groen leven

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol op alle gebieden van het leven – ook bij de inrichting van de eigen vier muren. Ontwerpers en grote meubelfabrikanten richten zich daarom steeds meer op duurzame concepten en materialen, zodat er in de toekomst niet meer om Green Living heen kan. Upcycling, natuurlijke materialen zoals hout & co. maken deel uit van deze woontrend. Dit is bijna meer een noodzaak dan een trend!

groen leven upcycling

Woontrends 2021 in een oogopslag: Meubels met ronde vormen

Harde randen behoren tot het verleden. Nu zetten meubels en decoratieve voorwerpen met rondingen de toon. Dit kan in 2020 al worden vastgesteld op alle grote beurzen, van de Ambiente in Frankfurt en het Maison et Objet in Parijs. En die trend zal in 2021 doorzetten. Zo zorgen niet alleen gestoffeerde XXL-poefs of golfvormige sofa’s voor meer gezelligheid in de kamer, maar ook tafels, stoelen, vazen, lampen en dressoirs komen met organische vormen. Overigens: ronde vormen geven elk huis niet alleen een extra portie gezelligheid, maar ook een vrouwelijk tintje. En dankzij de jaren ’60 esthetiek, is er ook een beetje een retro gevoel.

meubels met ronde vormen

Woontrends 2021: Multifunctionaliteit

Vooral in grote steden wordt de woonruimte steeds beperkter. Bovendien brengen we allemaal meer tijd thuis door dan ooit tevoren. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer fabrikanten met slimme ideeën en trends komen voor innovatieve woonconcepten en multifunctionele meubels. Naast design speelt ook functionaliteit een belangrijke rol. Vooral wanneer de ruimte beperkt is. Slimme en ruimtebesparende meubels zijn dus een grote trend in 2021. Op Etsy, bijvoorbeeld, zijn zoekopdrachten naar wand- en klaptafels onlangs met 399 procent gestegen, en klanten van de online marktplaats hebben ook steeds vaker gezocht naar opklapbedden (+159 procent) en roomdividers (+134 procent).

multifunctioneel appartement