Landelijk interieur creëren met 7 tips

landelijk interieur

Een landelijk interieur is een trend. Zeker, want met deze trend haal je de charme van het boerenleven in huis. Gezellig, warm en sfeervol.

Of je nu in een boerderij woont, in een appartement of in een andere flat, een landelijk interieur kan overal zijn. Maar hoe krijg je zo’n rustiek interieur en hoe zorg je ervoor dat het er niet ouderwets uitziet?

We geven je 7 tips voor een landelijke woonstijl.

Tip 1: Natuurlijke landelijke materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van de landelijke stijl is natuursteen of een mooie landelijke keuken van hout met een betonnen werkblad.

Natuurlijke materialen zijn meestal duurzaam en geven je interieur een warme uitstraling. Combineer het met zachte, aaibare stoffen, zoals een deken van wol of een schapenvacht, simply fabulous!

Lees het ander artikel over wc inrichting.

landelijke woonkamer

Tip 2: Landelijke kleuren in huis

Wil je een rustiek interieur? Vermijd dan schreeuwerige kleuren zo veel mogelijk. Ook de natuur staat centraal in het kleurgebruik.

Rustige kleuren versterken het landelijke interieur. Je ziet dus veel aardekleuren als grijs, wit, beige terug. Houten meubels kunnen voorzien worden van een white wash om het echte landelijke stijlgevoel te krijgen.

Wil je verschillende kleuren in je huis gebruiken? Kies dan kleuren die dicht bij elkaar liggen, zodat alles rustig blijft. Zachte kleuren scheppen ook het beeld dat je ruimte groter lijkt.

landelijke woonkamer

Tip 3: Robuuste meubels voor een landelijk interieur

Meubels in een landelijk appartement zijn vaak groot en stevig. Een paar heel grote en echte blikvangers hebben de voorkeur boven veel kleine meubels.

Behalve een stevige houten tafel en een gave kast van gerecycled teakhout, mag een sfeervolle bank niet ontbreken in een landelijk interieur. Let in landelijke huizen wel op dat de centrale verwarming niet tegen de bank aan staat, we leggen uit waarom in deze blog.

landelijke woonkamer

Een landelijke stijl kan ook heel modern zijn. Neem een voorbeeld aan onderstaande foto. Alles wat landelijk is zit er in. Een robuuste houten tafel, houten krukjes met een mooi dierenvel er op, beige en lichte kleuren. Maar toch strak en modern.

Tip 4: Landelijk interieur decoratie en woonaccessoires

In tegenstelling tot een andere trendy, minimalistische woonstijl, maakt de landelijke woonstijl overvloedig gebruik van woonaccessoires. Maar allemaal in dezelfde tinten om de rust in je interieur te brengen.

We zien grote vazen, houten ladders aan de muur en mooie gevlochten manden als opbergdozen.

Heb je toevallig een open kachel? Gebruik de kachel dan door hem te versieren met mooie kaarsenhouders of leuke lantaarns. Een groot vloerkleed completeert het geheel.

Tip 5: Landelijke verlichting in jouw landelijke interieur

Minstens zo belangrijk als de meubels en de accessoires is de verlichting. Helaas wordt de verlichting nog vaak vergeten in de reeks tips voor een rustiek interieur.

Verkeerde verlichting breekt de sfeer van je meubels. Coördineer de verlichting met de rest van je interieur. Gebruik warm licht en de juiste lampen. Geen kleine lichtpuntjes maar een grote robuuste hanglamp of staande lamp om je zithoek of eettafel te verlichten.

Een kaars in een rustieke kandelaar is ook onmisbaar in landelijke stijl.

Lees het ander artikel over tips bij het inrichten van een kleine moderne badkamer.

landelijke verlichting

Tip 6: Kies een keuken in landelijke stijl

Als je landelijk wonen zegt, dan zeg je een grote eetkeuken. Natuurlijk kunnen de kenmerken van een landelijk interieur in het hele huis gebruikt worden, maar bovenal is de keuken het belangrijkste onderdeel van een landelijke sfeer. Uitgebreid koken en langer aan tafel blijven met het hele gezin, de keuken is het hart van het huis.

Ook als je geen grote keuken hebt, kun je de keuken toch in een landelijke stijl inrichten. Je kunt dit doen met accessoires zoals houten serveerschalen of een wijnrek.

Tip 7: Mix & match met moderne elementen

Wil je er zeker van zijn dat je interieur er niet ouderwets uitziet? Combineer dan met moderne elementen.

Vooral industriële elementen zijn perfect te combineren met de rustieke landelijke stijl. Ze geven je interieur een moderne tint zonder te aanwezig te zijn. Denk aan metalen deuren of meubels met metalen poten. Trendy en sfeervol tegelijk.

landelijke keuken

Een landelijk interieur is niet moeilijk te realiseren. In tweedehandswinkels kan je ook vaak leuke landelijke decoratie vinden of zelf opknappen. Veel plezier!

Lees ook: Boho-chic style