Wat worden de muurkleuren van 2022?

  • Home
  • DIY
  • Wat worden de muurkleuren van 2022?
muurkleuren 2022

De muurkleuren van 2022, ze moeten zelfvertrouwen uitstralen en sterke kleurtonen bevatten. Als je van plan bent om een nieuwe laag verf aan te brengen op jouw muren, hou dan zeker rekening met deze nieuwe kleurencombinaties, die populair worden in 2022.

Maak ruimte voor nieuwe mogelijkheden

Het kleurenpalet staat voor veel mogelijkheden die je huis in verschillende ruimtes kunnen verdelen, maar wel een harmonisch gevoel geven. Deze kleurrijke tinten scheppen vrolijke, frisse, multifunctionele ruimtes waar alles mogelijk is. Het is belangrijk om met kleuren te spelen zodat er voor iedereen elke ruimte aan verschillende behoeften voldoet. Met dit doeltreffende kleurenpalet kunnen verbindingen tussen ruimtes gelegd worden in een vrolijke en rustgevende sfeer.

Lees ook het ander artikel over het belang van kleuren in het interieur.

muurkleuren 2022 bright skies

Net als vorig jaar: een natuurlijk gevoel

Tinten geïnspireerd door de natuur, in 2021 is dit langzaam de trend geworden. Breng de natuur in je huis met deze frisse blauwe, grijze en groene tinten. Zelfs als je in de stad woont kun je een sfeer in je huis creëren die natuur en rust uitstraalt. Dit kleurenpalet is levendig, vol leven en gewoon rustgevend. Om het helemaal af te maken kan je Sigma muurverf gebruiken, deze verf strijkt mooi egaal uit en is te gebruiken op veel verschillende muren. Bovendien kan je de verf online bestellen. Snel inspiratie op doen en aan de slag!

muurkleuren 2022 groen aardse tinten

Professionele voorspellingen voor muurkleuren 2022

Volgens een van de grootste kleuren instanties ter wereld, Pantone, is het sleutelwoord voor de lente en zomer van 2022 duidelijk: individualiteit. Een mix van zachte, nuchtere tinten en zelfverzekerde, dominante kleuren zal de diversiteit en de talloze mogelijkheden van de moderne levensstijl in de toekomst uitdrukken, volgens de Pantone-voorspelling. Neutrale klassiekers, subtiele minerale tinten en zachte pastelkleuren zullen binnenkort de orde van de dag zijn. Daarnaast zorgen rijke natuurlijke en aardse tinten zoals groen, terracotta en geel voor dynamiek en levendigheid.

Lees ook het ander artikel over boho chic style.

Kijk anders naar jouw muurkleuren in 2022

Dit kleurenpalet schept ruimte. De zachte en lichte tinten moedigen je aan om de wereld en het interieur van verschillende kanten te bekijken. De verschillende visuals laten je snel zien hoe veelzijdig dit kleurenpalet gebruikt kan worden en welke effect het heeft op je interieur. Kies voor kleuren die passen bij je meubelstukken. Door zachte kleuren te gebruiken kan jouw interieur er heel aangenamer uitzien.

muurkleuren 2022 voorbeelden

Muren verven – handige tips!

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Om een idee te krijgen van de kleur die je op de muur wilt, zijn de kleurenkaarten van de fabrikanten een handige oplossing. Deze zijn verkrijgbaar in speciaalzaken of, als je wilt, online in de desbetreffende winkel. Houd ze thuis gewoon tegen de muur of bevestig ze met een stukje plakband en bekijk ze steeds opnieuw bij het wisselende licht van een hele dag. Bovendien hebben veel fabrikanten van muurverven miniverfpotjes in voorraad, speciaal voor proeflakken. Borstel een royaal vierkant op de muur en kijk hoe de kleurtoon eruit ziet en of je het mooi vindt. Meer tips over interieurkleuren?