Hoe match ik interieur met persoonlijkheid? 5 tips.

  • Home
  • Interieur
  • Hoe match ik interieur met persoonlijkheid? 5 tips.
interieur matchen persoonlijkheid

Ons huis is een heel persoonlijk iets. Het is de plek waar we ons thuis voelen, waar we helemaal onszelf zijn en waarmee we iemand een kijkje in ons leven gunnen. Het is dan ook logisch dat onze woning een reflectie is van onze persoonlijkheid. Toch vinden veel mensen het lastig om de woning zo in te richten dat het helemaal past bij de eigen waarden en interesses. Daarom geven wij in dit artikel 5 tips om het interieur te matchen met jouw persoonlijkheid.

Tip 1. Kies kleuren met zorg

Kleur in huis kan een heel groot verschil maken. Een witte ruimte geeft een heel ander gevoel dan een ruimte met felgekleurde muren. Door middel van kleur kunnen we onze persoonlijkheid heel eenvoudig voelbaar maken in een kamer. Daarom is het belangrijk om de kleuren in de woning met zorg te kiezen. Neem uitgebreid de tijd om je te oriënteren op het aanbod aan kleuren en probeer desnoods enkele kleuren uit op de muur. Ontdek de muurkleuren van 2022. Het is belangrijk dat de kleuren zorgvuldig worden aangebracht, passen bij de meubels en je bovendien een goed gevoel geven. Kies kleuren waar je blij van wordt en die ook passen bij je interieur.

Lees ook het ander artikel over zelf fotocollage maken.

Tip 2. Sprekende meubels

Veel mensen zien meubels puur als een praktisch iets. De bank moet comfortabel zitten, de kast moet voldoende opbergruimte hebben en de bijzettafel moet vooral niet in de weg staan. Toch kun je zo veel meer met meubels. Meubels spreken boekdelen over hobby’s, persoonlijke voorkeuren en de persoonlijkheid. Kies de meubels dan ook zorgvuldig uit en zorg ervoor dat deze echt passen bij jou. Houd je van stoer? Kies dan voor industriele meubels. Ben je meer een romantisch type? Ga dan voor een landelijke look met veel zachte materialen. De meubels vormen de basis van het huis, dus besteed hier zeker veel aandacht aan en wees niet bang om hierin te investeren. Ze gaan tenslotte ontzettend lang mee.

industrieel interieur persoonlijkheid

Tip 3. Decoratie

Een kamer komt tot leven door decoratie. Wees dus niet bang om de ruimte te vullen met schilderijen, beeldjes, kaarsen en andere accessoires. Kies hierbij liever niet voor dertien-in-een-dozijndecoratie items: juist nu kun je jouw huis echt eigen maken. Een mooi schilderij aan de muur of toch een fotowand? Een kast gevuld met een persoonlijke verzameling of toch een goedgevulde boekenkast? Het is jouw keuze: ga aan de slag met het interieur matchen op je persoonlijkheid.

Lees ook het ander artikel over eettafel voor kleine woonkamer.

Tip 4. Persoonlijke touch

Een huis voelt uiteraard pas echt als thuis wanneer het een persoonlijke touch heeft. Het zijn juist de foto’s aan de muur, de boeken in de kast en de talloze accessoires in huis die een ruimte tot leven brengen en echt persoonlijkheid geven. Laat het idee dat het huis een showroom moet zijn dus los en voel je vrij om de ruimte helemaal eigen te maken met jouw persoonlijke touches.

Tip 5. Groen in huis

Heb jij wel eens opgemerkt wat een enorm verschil groen in huis kan maken? Een ietwat saaie kamer krijgt al snel meer warmte en karakter door een mooie kamerplant of een bos bloemen op tafel. Geef jouw favoriete planten dan ook een ereplaats in huis en verzorg ze met liefde. 

Gerelateerd: