Tiener kamer – 12 ideeen voor een modern interieur

  • Home
  • Interieur
  • Tiener kamer – 12 ideeen voor een modern interieur
tiener kamer modern interieur

Als je de inrichting van de tiener kamer plant, moet je uiteraard eerst overleggen met de tiener. Het eerste wat we moeten beslissen is het kleurenschema. Het ‘kind’ is geen kind meer, het wil er meer volwassen uitzien. Zijn smaak verandert, en zijn kamer zou daarom ook moeten veranderen – speelgoed en motieven op de muren zijn ongewenst. In plaats daarvan is het beter om de muren in neutrale kleur te schilderen – grijs of groen geeft de ruimte een frisser uiterlijk. Als de tiener een vrolijke persoonlijkheid heeft, is geel of lichtgroen een goede keuze, als symbool van zijn vrije geest en nieuwsgierigheid.

Inrichtingsideeen voor tiener kamers

Het bed moet groot zijn, de kledingkast heeft een spiegel nodig – zelfs als je een tienerkamer voor jongens inricht. Wit en groen-blauw is de perfecte kleurencombinatie voor de kasten. Bureau en voldoende ruimte voor de computer of laptop zijn een must. Zorg ervoor dat deze ruimte extra verlichting heeft en dat het bureau ergonomisch en comfortabel is. Als je een kamer voor jongens inricht, kun je kiezen voor geselecteerde patronen die verband houden met sport.

Lees ook het ander artikel over een verhoogde bed tuin.

Moderne tiener kamer

Je moet extra aandacht besteden aan de vloer – lichtgekleurd parket is volgens ons de beste optie. Geometrische vormen voor de hangers zien er modern uit en de gordijnen bij de ramen beschermen de privacy van je kind. Beweegbare lades en een TV-kast zijn altijd gewenst door de jongeren. Meubilair in de tienerkamer moet vooral comfortabel en praktisch zijn, en in neutrale kleuren – de decoratie kun je aan het kind overlaten. Het zal voortdurend veranderen als de smaak van jouw kind verandert, dus het interieur moet zo eenvoudig mogelijk worden gehouden. Veel kasten en lades zorgen voor de nodige opbergruimte. Kies dus de basis voor de kamer en creëer een prettige sfeer voor jouw tiener.

Eenvoudige kamer met moderne stijl

De goed ingerichte tiener kamer moet voldoende ruimte bieden voor ontspanning en leren. Daarom worden het bed, het andere zitmeubilair en het bureau beschouwd als de belangrijkste elementen in deze kamer. Daarnaast hebben de tieners voldoende ruimte nodig voor hun creatieve ontwikkeling. Het is dan ook aan te raden om de muren effen en unikleurig te laten, zodat jouw kind zelf een uniek wanddesign kan creëren met behulp van foto’s of canvas die hij/zij te gek vindt.

schattige moderne meisjeskamer met houten details en witte kleur
Ik wou dat mijn kamer er zo uit zag vroeger!

Tiener kamers – Donkere houten meubels met lichte accenten

Bij de keuze van het meubilair voor de tienerkamer kun je kiezen voor zowel lichte als donkere tinten. Als je kiest voor donker houten meubilair, creëer je het gevoel van een jonge volwassene die in de kamer woont. Daarom is deze variant beter geschikt voor jongeren van 16 jaar en ouder. Met een paar kleuraccenten kun je echter de sfeer opfleuren en de ruimte een sfeervolle toets geven.

Multifunctioneel meubilair voor jongeren

De grote slaapkamer voor tieners biedt een verscheidenheid aan mogelijke inrichtingsideeën, omdat er veel ruimte is. De meeste tienerkamers zijn echter relatief klein en je moet het probleem van het inrichten van een kleine kamer oplossen om ruimte te besparen. Hier komt het multifunctionele meubilair goed van pas. Voor de zeer kleine ruimte zijn ruimtebesparende meubelsystemen beschikbaar die alle belangrijke meubels in een praktisch ontwerp combineren.

Moderne, eenvoudige kamerinrichting

Kleuraccenten spelen een belangrijke rol in de tiener kamer. Dit maakt het mogelijk om deze ruimte te onderscheiden van de ouderkamer, omdat de accenten een sfeervolle en jeugdige sfeer creëren. Of het bed, het ledikant, het bureau, de gordijnen of een ander inrichtingselement als kleuraccent is ontworpen, bepaal je samen met jouw tiener. Als je de kamer met een accent ontwerpt, kan de rest van de inrichting sober en effen zijn.

Tiener kamer met rustieke details

De inrichting van de tienerkamer is ook min of meer afhankelijk van de algehele stijl van het huis of appartement. In een modern appartement kan de tienerkamer eenvoudigweg niet in een rustieke stijl worden ingericht en andersom. De inrichtingsstijl van de afzonderlijke ruimtes moet op elkaar worden afgestemd en een harmonieus totaalbeeld in het interieur creëren. Toch kun je van tijd tot tijd inrichtingselementen in een andere stijl gebruiken en zo een geslaagde mix van stijlen creëren.

Natuurlijke houtaccenten in de tiener kamer

In zijn of haar eigen kamer kan jouw kind zijn of haar creativiteit ontwikkelen en een uniek interieurontwerp maken. Laat jouw kind de decoraties kiezen zoals muurschilderingen, lampen en meer. Op deze manier kan hij of zij een kamer creëren waar ze zich prettig voelen.

Lees ook het ander artikel over nieuwe ramen.

moderne jongenskamer met houten details

Kleuraccenten in de slaapkamer voor tieners

Als je de kleuraccenten voor de tienerkamer kiest, is het aan te raden om de favoriete kleuren van het kind te gebruiken. Dit zorgt voor een goede sfeer en wordt zeker gewaardeerd door het kind. Heldere kleuren in het interieur kunnen goed gecombineerd worden met wit als hoofdkleur en zorgen voor een prachtig tweekleurig interieur. Voor een harmonieus interieur moet je de accentkleur meer dan eens gebruiken in het interieur. De eenvoudigste manier om dit te doen is met ladekasten, laden, kleine nachtkastjes en woonaccessoires.

Bruin-wit interieur

Als je de natuur wilt opnemen in de inrichting van de tiener kamer, kun je kiezen voor natuurlijke aardetinten voor de inrichting. Bruin zorgt bijvoorbeeld voor meer warmte in het interieur en zorgt voor een gezellige sfeer. Deze kleur kan mooi gecombineerd worden met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs en is perfect voor de inrichting van de tienerkamer.

Grote tiener kamer

Omdat er geen grenzen zijn aan de beschikbare ruimte in een grote tienerkamer, kun je kiezen voor grote kasten en meubilair in zijn geheel. Een tweepersoonsbed is prima in zo’n kamer en het kind zal zich er zeker prettig in voelen, probeer in dit geval de ruimte niet vol te zetten met allemaal verschillende meubels, de kamer moet nog steeds rust uitstralen!

Gerelateerd: Beste opklapbed 2-persoons