DIY met een hoofdrol voor: Plexiglas platen!

  • Home
  • DIY
  • DIY met een hoofdrol voor: Plexiglas platen!
plexiglas plaat keuken interieur

Wat kan je doen met plexiglas platen? Deze vraag kwam in me op toen ik een keukenblad wilde laten betegelen. Dat werd me echter afgeraden door iedereen, voel je niet aangevallen als jij je keukenblad wel hebt laten betegelen. Toen bedacht ik om in ieder geval de achterwand van de keuken te betegelen. Maar dat zit er meteen weer voor altijd en laat lelijke plekken achter. Al snel had ik een geweldig idee: een spatwand van plexiglas met daaronder een mooie print! 

Na dit project heb ik meer plexiglas DIY’s op een rijtje gezet, super makkelijk en een goedkope oplossing voor elke Do It Yourselfer.

Een zelfgemaakte spatwand van plexiglas

Het is eigenlijk heel erg makkelijk: je zoekt een leuke print uit: een tegeltjes print, mooie stoere stenen of een afgeschilderde muur. Vervolgens laat je deze uitprinten op waterdicht fotopapier. Daarna bestel je de plexiglas platen op maat, tegenwoordig kan alles gewoon online en ik kreeg het nog gratis opgestuurd ook. Je plakt de print vast op de plexiglas plaat en zet deze tussen de muur en het fornuis. Wil je de spatwand liever aan de muur bevestigen of aan de zijkant van het fornuis? Bij de bouwwinkel heb je hele simpele wandklemmen die je binnen een paar minuten installeert. Simpel en super effectief.

Lees ook het ander artikel over cv ketels.

plexiglas spatwand

Moderne fotolijstjes met plexiglas platen

Na de spatwand waren er nog wat plexiglas stukken over voor een nieuw knutselproject. Vooral Pinterest staat vol met spannende en uitdagende ideeën. 

Het doel is om een fotolijst te maken van plexiglas platen. De instructies zijn in principe heel eenvoudig en kunnen gemakkelijk gekopieerd worden. Het concept is eenvoudig: de foto wordt met schroeven tussen 2 plexiglas platen gehouden. Wil je het als fotolijstje gebruiken? De truc is dan dat de onderste schroeven iets langer zijn en dus ook als standaard dienen. Je kan ze natuurlijk ook ophangen, geen probleem. Hoe eenvoudig het project ook lijkt, de afgewerkte fotolijst is modern en stijlvol. Probeer het uit! Plexiglas platen zijn dus handig om mee te knutselen. Om jouw huis een andere look te geven, kun je dus eenvoudig dit materiaal gebruiken.

Lees ook het ander artikel over bank voor verwarming plek verboden.

plexiglas fotolijstjes

De feestdagen komen eraan

En als je dan nog plexiglas over hebt, of de smaak gewoon helemaal te pakken: ooit gedacht om kerstdecoratie te maken van plexiglas? Ik ook niet, tot ik inspiratie aan het opdoen was en ik een prachtige plexiglas boom tegen kwam, super creatief en ook nog eens gemakkelijk om te maken omdat je het alleen maar in vorm moet zagen en drie opening moet maken zodat je alles zo in elkaar kan schuiven. Hou je niet van traditionele kerstversiering of heb je een modern interieur? Dan is deze plexiglas boom een prachtig decor stuk, of je maakt er natuurlijk meer! Nu je toch in de knutsel sfeer bent, begin vast met leuke winterdecoratie.

Heb je nu nog geen genoeg van knutselen met plexiglas platen? Op Pinterest staan echt honderden voorbeelden van handige huis, tuin en keukenoplossingen met plexiglas. Daarnaast is plexiglas doorgaans licht- en UV-bestendig. Het materiaal kan goed tegen allerlei weersomstandigheden. Het is dus ook uitermate geschikt om buiten te gebruiken.