5 tips voor sfeervolle DIY winterdecoratie

  • Home
  • DIY
  • 5 tips voor sfeervolle DIY winterdecoratie
winter gevoel

Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur langzaam daalt, bereiden we ons voor op de herfst en de winter. We halen onze jassen weer uit de kast en bergen onze sandalen op. In ons huis zorgen we ervoor dat de kaarsjes branden en het interieur weer knus en gezellig is. In de wintermaanden zijn we vaker thuis en dan willen we het wel graag gezellig maken. Met deze 5 super tips voor sfeervolle DIY winterdecoratie maak je zelf de leukste interieuritems om jouw huis helemaal in de juiste sfeer te brengen.

Winterkrans: binnen of op de deur!

In Amerika is het heel gebruikelijk om de voordeur te versieren met een krans als winterdecoratie. In Nederland zie je dit nog niet zoveel, maar daar brengen we graag verandering is. Een krans is namelijk heel eenvoudig zelf te maken en staat ontzettend gezellig. Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Ga jij voor een minimalistische krans met droogbloemen of creëer je een weelderige groene krans met besjes en strikken? Laat je fantasie de vrije loop en laat je inspireren door de talloze leuke ideeën op Pinterest.

Lees ook het ander artikel over hoe je de deuren in huis een make-over geeft.

winterkrans decoratie

Winterse waxinelichtjes als winterdecoratie op tafel

In de herfst en winter vinden we het fijn om kaarsen en waxinelichtjes te branden om extra sfeer en warmte in huis te creëren. Met wat creativiteit kun je zelf de leukste theelichthouderscreëren. Versier de theelichthouders met vloeipapier, herfstbladeren of poedersneeuw om ze helemaal in winterse sfeer te brengen. Een ideale winterdecoratie DIY om samen met de kinderen te doen op een koude, winterse dag. Waxinelichtjes zijn ook heel mooi voor tijdens het dineren. Ze passen gemakkelijk op elke tafel en voegen warmte en sfeer toe aan je interieur.

Lees ook het ander artikel over buitenverlichting in de tuin.

winterse waxinelichtjes in hout

Winter terrarium, super knus!

Het plantenterrarium is de laatste jaren erg populair in onze huizen. Gebruik dit terrarium eens om te experimenteren met een winters tafereel. Met mos, mini dennenboompjes, poedersneeuw en andere sfeervolle elementen creëer je een uniek interieuritem voor de winter. Op AVE Styles vind je een voorproefje van deze toffe winterdecoratie.

Een mooie fotolijst met winters landschap

Heb jij een favoriete foto van het landschap of het gezin in wintertijd? Laat deze dan op groot formaat afdrukken en in een lijst plaatsen. Of kies voor een foto op canvas of op hout. Zo haal je de winter naar binnen en heb je altijd een mooie herinnering om naar te kijken. 

Sneeuwbol maken? Betoverende winterdecoratie!

Er spreekt niets meer tot de verbeelding dan een sneeuwbol. Als kind waren we er al dol op en als volwassenen raken we er ook nog door gefascineerd. Maar wist je dat een sneeuwbol heel eenvoudig zelf te maken is? Met een lege glazen pot, lijm en glitters kom je al een heel eind.

sneeuwbol

Meer winterinterieur ideeën? Bekijk deze blog eens!

Gerelateerd: Schilderij ophangen zonder boren