Voordeur Decoratie: hoe, wat en waarom

  • Home
  • Wonen
  • Voordeur Decoratie: hoe, wat en waarom
voordeur decoratie maken

Waar begint de voordeur decoratie eigenlijk? Voor of achter de voordeur? Het is immers het eerste wat de bezoeker opmerkt als die bij jou aanbelt. Waarom versier je de voordeur dan niet? Een mooi versierde deur kan ook heerlijk zijn.

Voordeur decoratie goed gedaan:

De eenvoudigste manier om de voordeur te versieren is door deze kleurrijk te maken. Een rode, gele, groene of blauwe voordeur is een blikvanger en heeft niet veel decoratie nodig. Je kan de voordeur ook andersom versieren. Stel dat je je huis in een opvallende kleur schildert. Nu kies je gewoon de kleur van de voordeur om een opvallend contrast te creëren en dan kun je al je aandacht erop richten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de voordeur ondanks alle kleuren nog steeds bij de rest van het huis past.

Lees ook het ander artikel over tiener kamer ideeen.

Deze vinden wij echt geweldig!

Decoratie voor de voordeur

De ingang moet uitnodigend zijn en naar de voordeur leiden. Bloembakken of vazen, die licht hellend naar de deur staan, zien er uitnodigend uit en wijzen de weg. Decoratieve kransen en bloemdecoraties, die aan de deur zijn bevestigd, zijn al eeuwenlang beproefd. Ze kunnen worden gewijzigd met de seizoenen en zijn niet ingewikkeld te installeren. Wat altijd goed staat, zijn welkome borden met kleine boodschappen voor het bezoek. Naast de klassieke deurmatten kunnen deze een huiselijk gevoel geven bij het decoreren van de voordeur. Ongebruikelijk en subtiel zijn kleine gimmicks in of op de deur: ogen boven de deurkruk, een bel om aan te trekken, een gelijmde miniatuurdeur voor muizen enz. Wees creatief bij het versieren van je voordeur. Zorg ervoor dat je niet teveel decoraties te dicht bij elkaar plaats. Dit kan namelijk druk over komen.

Lees ook het ander artikel over bladluis bestrijden.

Subtiele en praktische deurversiering

Soms is het ook voldoende om slechts kleine wijzigingen aan te brengen. Met cassettedeuren schilder je bijvoorbeeld het frame van de cassettes in een opvallende kleur en met een paar eenvoudige stappen heb je een heel andere uitstraling. Maar bij alle deurdecoratie moet u de praktische aspecten van de entree niet vergeten. Hier wil je je schoenen afvegen en je van het straatvuil ontdoen. Deurmatten in de vorm van een egel of schildpad maken ook een stijlvol statement. In appartementsgebouwen kan je een boardbox nemen, deze vullen met stenen en daar in de winter je natte schoenen neerzetten. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar vangt ook al het vuile water op.

Meer tips voor het decoreren van de voordeur:

  • Laat ruimte om te lopen en vermijd struikelen.
  • Bedek het huisnummer niet met de decoratie, anders neemt de pakketbezorger de pakketten weer mee.
  • Combineer het praktische met het decoratieve: paraplubakken of -haken, decoratieve schoenenrekken, naam- en welkomstborden.
  • Een goede cyclus om de voordeur te herinrichten is de wisseling van de seizoenen.

Heb je dit gedaan? Ga dan nu eens aan de slag met je woonkamer!