Wat zijn de voordelen van een serre aan huis?

  • Home
  • Wonen
  • Wat zijn de voordelen van een serre aan huis?

Kijk jij ook wel eens vol bewondering naar van die prachtige huizen met een aangebouwde serre bij populaire programma’s als Binnenstebuiten of Eigen Huis en Tuin? Zou je willen dat je zelf ook zo een prachtige serre had? Dan vragen wij je wat jou eigenlijk tegenhoudt. Een serre is een enorme aanwinst voor jouw woning en we kunnen het iedereen aanraden. Wij zetten de voordelen van een serre op een rij.

Waardeverhoging

Een serre is een flinke waardeverhoging voor jouw woning. De aanbouw betekent heel eenvoudig meer vierkante meters woonoppervlak van het huis. Bovendien geeft de serre extra allure aan de woning. Veel mensen zullen de toevoeging van een serre aan de woning op waarde schatten en juist extra interesse krijgen in jouw woning wanneer je deze ooit zou besluiten te verkopen. Een serre is dus niet alleen mooi, maar laat de waarde van je huis ook stijgen.

Lees ook het ander artikel over de deuren in huis een make-over geven.

Buitenleven

Houd je ook zo van buitenleven? Ben je het liefst zoveel mogelijk buiten en van jouw tuin aan het genieten? Dan kun je met een serre het hele jaar door genieten van het buitenleven. Een serre haalt namelijk buiten naar binnen. Met een glazen serre pik je elk zonnestraaltje mee. Bovendien leent een glazen serre zich uitstekend voor het telen van allerlei planten en bloemen. Zo creëer je ook in de woning een heerlijke groene omgeving voor jezelf. 

Tuinieren

Als je groene vingers hebt, kun je jouw serre ook beschouwen als een verlenging van de moestuin. Tot laat in de herfst en al vroeg in de lente kun je in de serre bezig zijn met het telen van diverse soorten fruit en groente. Je kunt het voorzaaien en opkweken allemaal in de serre doen, maar je kunt er ook voor kiezen om diverse kwetsbare gewassen in de serre te houden. Zo heb jij je eigen multifunctionele kas aan huis!

Lees ook het ander artikel over zelf fotocollage maken.

Voordeliger dan een aanbouw

Als je de woonruimte in huis wilt uitbreiden, maar dit het liefst zo voordelig mogelijk wilt doen, dan is een serre de optimale keuze. Een serre is namelijk aanzienlijk voordeliger dan een aanbouw en biedt toch voldoende extra woonoppervlak. Zo kan een serre dienen als een extra zitruimte, een kantoor, een eetruimte of een groene binnenruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Meer lichtinval

Kan jouw huis wel wat meer warmte en licht gebruiken? Dan is een serre een enorme aanwinst. Een serre creëert eenvoudig meer lichtinval in huis. Hierdoor krijgt de woning een heel andere uitstraling en wordt het huis zonder extra energie te gebruiken goed verwarmd tijdens de koudere maanden. Het hele huis oogt meer open en licht. Bovendien is extra lichtinval heel goed voor onze gezondheid. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat dagelijks zonlicht een enorme winst oplevert voor onze gezondheid, ons energieniveau en onze productiviteit.