Hoe geef je de deuren in huis een make-over?

verschillende deuren make-over

Wat kun je nu doen om de deuren in huis een make-over te geven? Vaak zijn deuren erg log en standaard. Je kunt de muren in huis een leuke kleur geven, de meubels helemaal naar eigen smaak uitzoeken en het huis extra persoonlijkheid geven met designitems en eigen details en tonen. Echter maken deuren een groot deel uit van het interieur, maar het ontbreekt vaak aan karakter. Gelukkig kun je ook de deuren in huis eenvoudig personaliseren. Wij geven enkele handige tips om de deuren in huis een make-over te geven.

Verander het deurbeslag

Soms kan een kleine verandering al een groot effect hebben. Zo kun je bijvoorbeeld het deurbeslag van jouw binnendeuren eenvoudig veranderen om de deuren meer karakter te geven. Zwart deurbeslag geeft een vrij basic deur gelijk een classy look, terwijl messing perfect aansluit bij een meer landelijke sfeer in huis. Het zijn de kleine details die het interieur echt afmaken.

zwarte deur met gouden deurknop

Schilder deuren voor een make-over

De meest eenvoudige manier om de deuren in huis meer samen te laten komen met de rest van het interieur is door de deuren te schilderen. Acrylverf is uitermate geschikt voor het schilderen van binnendeuren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de deuren te voorzien van een mooi ontwerp. Welke stijl je ook kiest, zorg er wel voor dat je goed beslagen ten ijs komt. Dek de muren en de vloer goed af, verwijder het deurbeslag en gebruik de juiste verfsoort voor een egale dekking. Geduld en oog voor detail is essentieel voor een goed eindresultaat.

Lees ook het ander artikel over een landelijk interieur creëren.

Panelen installeren

Heb je geen paneeldeuren, maar vind je dit wel ontzettend mooi? Niet getreurd, want je kunt van een eenvoudige deur ook zelf makkelijk een paneeldeur maken. Met een paar latjes en een design naar keuze kun je jouw deuren snel voorzien van handgemaakte panelen. Laat de latjes voor de panelen vooraf op maat zagen om dit doe-het-zelfproject nog makkelijker en leuker te maken.

deur met bruine houten panelen

Glazen ramen geven echt een make-over

Die solide deuren die tegenwoordig zo geliefd zijn in koop- en huurwoningen passen niet bij ieders persoonlijke stijl. Mocht je een wat meer open ambiance willen creëren, of de deur wat meer sfeer willen geven, dan kun je de deur zelf voorzien van glazen ramen. Je kunt hierin zelf bepalen hoe groot de raampjes worden, welk design je graag wenst en welke kleur ruitjes bij het interieur zullen passen. Je hebt eindeloos veel mogelijkheden om de deur op deze manier aan te laten sluiten bij de rest van het huis. Glazen ramen zorgen ook voor veel natuurlijk licht in huis. Als de zon door het raam schijnt kan dit een warme look geven aan je interieur.

Lees ook het ander artikel over kinderkamer inspiratie.

zwarte deur met glazen panelen

Ooit gehoord van deurbehang?

Het klinkt misschien gek, maar wist je dat je een deur ook prima kunt behangen? Waarom zou je behang alleen gebruiken voor de muren in huis? Je kunt er je deur namelijk ook veel meer persoonlijkheid mee geven! Bovendien heb je qua behang ontzettend veel keuze qua kleuren, motieven en materialen. Elke deur in elke kamer van het huis kan hierdoor worden gepersonaliseerd. Kies echter wel een speciale lijmsoort die werkt op deuren. Gewone behanglijm zal minder goed werken op de deur dan op de muur. Of je nu kiest voor fotobehang, vliesbehang of plakfolie: maak er een uniek kunstwerk van!