5 tips bij het inrichten van een kleine moderne badkamer

  • Home
  • Interieur
  • 5 tips bij het inrichten van een kleine moderne badkamer
moderne badkamer uitrusting

We willen (bijna) allemaal wel een moderne badkamer. In Nederland is de gemiddelde badkamer helaas niet bijzonder groot. De Amerikaanse badkamers met twee wasbakken, een ligbad, een aparte douche en volop kastruimte is in ons land een zeldzaamheid. Wij zullen het doorgaans moeten stellen met minder vierkante meters en minder kastruimte. Gelukkig zijn er talloze manieren om een kleine badkamer slim in te richten om deze toch gezellig en praktisch te laten zijn. Wij geven 5 tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Tip 1. Gebruik lichte kleuren voor een moderne uitstraling

Of je nu kiest voor verf, tegels of hout: gebruik bij voorkeur lichte kleuren in de badkamer. Wanneer je voor zowel de vloer als de muren lichte en neutrale kleuren als wit en grijs gebruikt, lijkt de ruimte al een heel stuk groter. Bovendien voorkom je hiermee dat de ruimte al snel te druk en vol aandoet. Wil je toch graag wat karakter en kleur aanbrengen in de ruimte? Gebruik kleur dan als accent in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke accessoires en handdoeken met leuke motieven om de badkamer gezellig en persoonlijk te maken.

In het ander artikel van ons lees je over voordeur decoratie.

kleine badkamer lichte kleuren

Tip 2. Slimme badkamermeubels

In een kleine badkamer heb je maar weinig ruimte voor badkamermeubels, vooral als je ook nog een wasmachine en droger in de badkamer hebt staan. Gelukkig zijn er tal van slimme badkamermeubels beschikbaar die uitstekend passen in een knusse badkamer. Kies bijvoorbeeld voor hoge linnenkasten voor de handdoeken en een wastafelonderkast voor extra opbergruimte. En vergeet uiteraard niet om gebruik te maken van een grote spiegel om de ruimte groter te doen lijken. 

Tip 3. Douche of bad voor een moderne uitstraling

Je denkt waarschijnlijk dat een bad geen optie is in een kleine badkamer, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk een heleboel soorten baden waar je uit kunt kiezen. Als je geen ruimte hebt voor een groot ligbad, kun je ook eens kijken naar een hoekbad, een vrijstaand bad op pootjes of een extra klein bad. Installeer je liever een douche? Dan kun je een douchecabine kopen voor extra privacy en bescherming tegen water in de rest van de badkamer.

In het ander artikel van ons lees je over Japandi stijl.

kleine badkamer modern met bad

Tip 4. Zwevende meubels in een moderne badkamer

Je kunt in een kleine badkamer slim gebruik maken van de beschikbare ruimte, maar ook spelen met perspectief. Zo maakt de keuze voor zwevende meubels in plaats van meubels die op de grond staan een groot verschil. Doordat zwevende meubels de grond niet raken, lijken ze minder ruimte in beslag te nemen. Bovendien is het eenvoudiger om de vloer schoon te houden en waterschade te voorkomen aan meubels wanneer deze niet op de badkamervloer staan.

Tip 5. Voorkom rommel

Een kleine toilet ruimte in huis lijkt al snel overvol. Om dit te voorkomen is het verstandig om rommel in de badkamer zoveel mogelijk te voorkomen. Houd oppervlakken zo leeg mogelijk, maak gebruik van dichte kasten en ruim kleding en handdoeken netjes op. Door de badkamer netjes en opgeruimd te houden, oogt deze veel ruimer. Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van je huis. Zorg dat je rommel voorkomt voor een luxe uitstraling in huis. Er zijn dus verschillende manieren om een kleine badkamer toch modern in te richten.