Insecten bestrijden met horren en huismiddeltjes

  • Home
  • DIY
  • Insecten bestrijden met horren en huismiddeltjes
insecten bestrijden hor

De voordelen van horren: tegenwoordig zijn er een heleboel innovatieve horren en andere insect werende oplossingen. Met deze oplossingen kan je je huis veranderen in een vesting waar geen insecten kunnen binnen komen. Insecten bestrijden buitenshuis? We hebben ook een aantal biologische huismiddeltjes voor je op een rij gezet.

Waarom kiezen voor een hor?

Dankzij de fijnmazige stof van de netten hebben muggen, vliegen, wespen, spinnen en andere schadelijke insecten geen kans om via ramen en deuren je woonruimtes binnen te dringen. Je kunt je kamers in elk seizoen zonder problemen ventileren. In de zomer kan je zorgeloos genieten van de warmte van het jaar, zonder hinderlijk gezoem of pijnlijke beten! Ook in de herfst, waar in veel insecten een warm plekje zoeken is het ideaal om bijvoorbeeld een rolhor te hebben. Frisse lucht en geen ongedierte in huis.

rolhor van horboer.nl

Wat voor horren zijn er om insecten te bestrijden?

Momenteel biedt de markt een ruime keuze aan modellen van horren die geschikt zijn om op bijvoorbeeld PVC ramen te bevestigen. Ze zijn allemaal gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te installeren. Er is een ruim aanbod in horren op maat: oprolbaar, verticaal of zijdelings, geplooid, glijdend, pivoterend of vast.

Voordelen van muggennetten en horren:

Muggennetten hebben veel voordelen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zeer duurzaam en betrouwbaar. Insectenhorren laten voldoende licht binnen in de kamers. Bovendien zijn moderne modellen brandveilig. De netten verkleuren niet door de zon en hebben een hoge mechanische weerstand. Het aluminium frame van het net is beschermd tegen corrosie door een speciale verflaag. Insectenhorren zijn vaak versterkt, wat de levensduur van de hele constructie verlengt.

klamboe bed

Wat zijn de alternatieven?

De meest doeltreffende bescherming tegen muggen zijn horren voor het raam en muskietennetten die je over je bed kan hangen. Het is natuurlijk mogelijk de netten te behandelen met een natuurlijk insectenwerend middel of een paar druppels eucalyptusolie op je beddengoed aan te brengen. Als je ervoor zorgt dat regentonnen en gieters afgedekt zijn, voorkom je nieuwe broedplaatsen voor muggen zodat ze niet met enorme hoeveelheden tegelijk voor je raam hangen. Wie zijn toevlucht neemt tot ultrasone apparaten of UV-licht vallen zal teleurgesteld zijn, deze apparaten werken vaak niet goed genoeg of zijn alleen effectief op een heel klein oppervlakte in de kamer. Heb je last van motten, dat kan je heel gemakkelijk zelf aanpakken!

insecten bestrijden met citronella plant
De citronella-plant, een natuurlijk bestrijdingsmiddel!

Natuurlijke producten om insecten te bestrijden

Met een paar huismiddeltjes kun je je verdedigen tegen wespen, muggen en andere zoemers. Natuurlijke producten, zoals lavendel, uit huis en tuin kunnen muggen weghouden. 

De beste bescherming tegen insecten zou zijn om een zebra te zijn, volgens onderzoekers. Volgens een studie van Hongaarse en Zweedse onderzoekers mijden paardenvliegen en muggen het zwart-witte patroon. Maar als je iets anders wilt dragen dan een zebra kostuum, zijn er andere eenvoudige en natuurlijke manieren om je tegen de vervelende bloedzuigers te beschermen. Lichtgekleurde, loszittende kleding, natuurlijke muggensprays en etherische oliën (pepermunt, lavendel, dennen) zullen buiten muggen afweren.

Van de geur van lavendelolie, citronella, citroenmelisse, ceder, pepermunt, eucalyptus of sandelhoutextract wordt gezegd dat het een betrekkelijk doeltreffende bescherming biedt tegen muggen. Studies vonden dat citronella olie het beste werkt.

Goed om te weten: Omdat elke menselijke huid anders reageert, werkt natuurlijke bescherming tegen insecten van geval tot geval anders. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat er allergieën ontstaan. Daarom beveelt een allergist een eenvoudige test aan. Voeg een druppel etherische olie toe aan een eetlepel bakolie en druppel het op de rug van je hand. Als de huid rood wordt, moet je afzien van verdere toepassing. Als je het kunt verdragen, breng dan nooit etherische oliën rechtstreeks op de huid aan en gebruik ze alleen in sterk verdunde vorm. De oliën worden gemengd met een lotion in een verhouding van 1:4. Omgerekend komt dit overeen met ongeveer vijf tot 20 druppels olie per 100 ml bodylotion. Als je zweet of baadt, moet je het huismiddeltje om insecten te bestrijden herhaaldelijk toepassen.

Gerelateerd: