Een rolhor tegen muggen en andere vervelende dingen!

  • Home
  • Tuin
  • Een rolhor tegen muggen en andere vervelende dingen!
rolhorren tegen muggen

Rolhorren, gordijnen en frames tegen muggen: Deuren en ramen kunnen beschermd worden met een standaard of op maat gemaakt insectengaas. De installatie van een rolhor heeft de voorkeur boven het gebruik van muggenwerende middelen en insecticiden. Bovendien hebben ze nog andere voordelen. Hier zijn onze tips voor een muggenvrije zomer!

Waarom kiezen voor een rolhor?

Een insectengaas houdt schadelijke insecten zoals muggen uit slaapkamers en woonkamers. Een rolhor tegen muggen houdt naast de zoemende vrienden ook motten en andere soortgenoten buiten. Hierdoor kunnen de ramen en deuren open kunnen blijven om van de koelte van de avond te genieten.

Lees ook het ander artikel over upcycling tips.

rolhor tegen muggen

Dankzij het muskietennet kun je de atmosfeer van je huis bewaren door geen insecticiden en chemicaliën te gebruiken. Tegelijk is het beter om in een keer in een rolhor te investeren dan het hele jaar door verschillende navullingen van muggenwerend middel te kopen, bovendien is de werkzaamheid vaak niet goed genoeg.

In feite is de aanschaf van een net een investering op lange termijn die veel geld bespaart!

Let op de plaatsing van een rolhor

Om op maat te knippen, hangen, aan een raamkozijn te bevestigen of als rolgordijn te gebruiken, zijn er veel verschillende soorten insectenhorren. Bij de keuze van het juiste muskietennet is het belangrijk te beoordelen waar de meeste insecten binnen komen. Dit kan je vervolgens vergelijken met het design effect (het moet natuurlijk ook visueel aantrekkelijk zijn). Verder zijn de plaatsing, de gebruiksduur en de kosten een belangrijk punt.

Lees ook het ander artikel over stijlvol behang in de woonkamer.

Het rolgordijn of rolhor tegen muggen

Het lijkt op een rolluik. Met een behuizing eromheen schuift het heel gemakkelijk naar beneden of naar boven (door aan een koord te trekken of het simpelweg omhoog te schuiven). Het rolgordijn kan permanent aangebracht worden en biedt een zeer goede bescherming tegen muggen. De PVC of aluminium structuur kan op maat gemaakt worden en biedt een mooie vormgeving! Voor horren op maat kan je bijvoorbeeld terecht bij de Horboer. Een rolhor is dus goedkoop op lang termijn en is een eenvoudige manier om muggen buiten te houden.

rolhor op maat tegen muggen

Andere voordelen van rolhorren

Net zoals er vliegenramen zijn in alle denkbare uitvoeringen, zijn er ook rolhorren met pollengaas in verschillende uitvoeringen. Voorbeelden zijn eenvoudige doeken die met plakstrips in het raam worden gezet tot stevige frameconstructies. De installatie is even simpel als bij vliegengordijnen. Om zelfs microscopisch kleine pollen uit het huis te houden, is het weefsel van een pollengaas heel fijnmazig. Als je een pollen allergie hebt dan is dit een hele prettige oplossing. Deze roosters bieden niet 100% bescherming tegen pollen. Er kan echter wel een vermindering van pollen in huis tot 90% bereikt worden. Bij een pollenallergie is dat echt een verademing.

De bescherming is het meest doeltreffend in combinatie met andere maatregelen om de blootstelling aan pollen te verminderen.

Gerelateerd: Beste magnetische hordeur