Films en tv-programma’s met Lance Reddick

  • Home
  • Nieuws
  • Films en tv-programma’s met Lance Reddick

Films en series met Lance Reddick – De Amerikaanse acteur Lance Reddick is onder andere bekend van zijn rol in de John Wick franchise. Helaas overleed hij op 17 maart 2023 vanwege problemen met zijn hart. Ondanks zijn vroege overlijden heeft hij een prachtige acteercarrière achter de rug. Zo speelde hij onder andere in The Wire, Angel has fallen en The Guest. Dit zijn de beste Lance Reddick films en tv-programma’s.

De beste films en tv-programma’s met Lance Reddick in de hoofdrol

Lance Reddick heeft in zijn leven heel wat rollen gespeeld. Zo was hij regelmatig te zien in crimeseries zoals CSI, Law & Order en Paradise PD. Maar dat was slechts het begin. Dit zijn de beste films en series met Lance Reddick in de hoofdrol.

Corporate (2018 - 2020)

In de serie Corporate van Comedy Central speelt Lance Reddick de rol van Christian Deville. Hij is een wrede CEO van een van de grootste bedrijven ter wereld. Hij is iemand die alleen uit is op macht en rijkdom en alles zal doen om dit te bereiken. Het maakt hem niet uit of iets goed of slecht is, zolang er maar gepresteerd wordt en geld in het laatje komt. 

The Wire (2002 - 2008)

The Wire is een serie die de wereld van drugshandel laat zien in Baltimore in de Verenigde Staten. De serie laat zowel het verhaal van de gebruikers, als drugshandelaren en de politie zien. Lance Reddick speelt in de serie de rol van politieagent Cedric Daniels. 

In eerste instantie heeft hij een lage rang bij de politie, maar hij weet zich langzaam op te werken. Cedric Daniels doet er alles aan om gerechtigheid te vinden en corruptie tegen te gaan. Het verhaal geeft je een goede inkijk in de wereld rondom drugs. 

Angel Has Fallen (2019)

In de derde film uit de Fallen franchise speelt Lance Reddick de rol van David Gentry de directeur van de geheime dienst. Een van zijn geheim agenten, Mike Banning die de president moet beschermen, wordt ervan beschuldigd dat hij een aanslag probeerde te plegen. David Gentry doet er vervolgens alles aan om de geheim agent op te sporen en gerechtigheid te vinden. 

John Wick franchise (2014-2023)

Als we het hebben over de beste films en series met Lance Reddick dan moet de John Wick franchise zeker genoemd worden. Lance speelde in alle vier de John Wick films. De laatste film kwam echter pas uit toen Lance Reddick al was overleden. In de films speelt hij de rol van Charon de conciërge van hotel Continental het hotel waar alle elite huurmoordenaars naartoe komen.  

The Guest (2014)

The Guest is een van de beste films en series met Lance Reddick. In deze thriller speelt hij de rol van Marjor Carver het hoofd van de special forces. De film gaat over een gepensioneerde soldaat die te maken krijgt met verschillende moorden rondom het huis van vrienden. 

Die vrienden denken dat de soldaat er iets mee te maken heeft. Marjor Carver probeert de familie tegen het gevaar te beschermen. Het is een kleine rol waarin Lance Reddick laat zien wat zijn kwaliteiten als actie acteur zijn.

Monster Party (2018)

In Monster Party speelt Lance Reddick een markante sadistische millionair Milo. Op het moment dat hij samen met anderen aan feest geeft om te vieren dat ze van hun verslaving af zijn, wordt er ingebroken in huis. Wat de dieven niet hadden kunnen bedenken is dat de verslaving het vermoorden van mensen was. Lance Reddick weet ervoor te zorgen dat je niet alleen weerzin krijgt voor zijn karakter, maar ook fascinatie voelt.