Winter interieur ideeën: 3 tips voor jou

winter vibe

De dagen worden kouder en de zon neemt steeds vroeger afscheid van ons. Het winter interieur staat te wachten, nu deze nadert, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om niet in de gevreesde winterdepressie te vervallen. Bovenal zetten nieuwe inrichtingsideeën en winterse decoraties de mooie kanten van het koude seizoen in de verf.

De herfstversiering? Nee: winter interieur!

Nu het buiten langzaam maar zeker kouder wordt en de winter nadert, is het tijd om pompoenen, kastanjes en de rest van de herfstversieringen in de kast te zetten. In plaats daarvan vinden winterversieringen nu hun weg in huis. Er zijn hier veel mogelijkheden. Omdat het drie maanden is die bekend staan als het donkere seizoen, moet er op gelet worden dat de stijl van de inrichting zo warm mogelijk is. Zo zorgen houtkachels bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer binnen je eigen vier muren. Hout speelt ook een centrale rol in de winter. Wat goed dat er nu winterversieringen van hout zijn. Hout heeft een knus karakter, straalt warmte en rust uit – het is dus precies het juiste materiaal voor winterversieringen.

winter interieur decoratie

Het zijn trouwens niet alleen kachels en houten meubilair die helpen om een winterdepressie in de eerste plaats te voorkomen. Daglicht belooft ook hulp tegen winterdepressie. Dagelijkse wandelingen in de frisse lucht zijn net zo nuttig als daglichtlampen.

Rol van de kleuren in het winter interieur

De traditionele kleuren van de winter zijn rood en groen, die sterk aan de kersttijd doen denken. Maar wit, blauw, zilver en goud hebben ook hun aantrekkingskracht bij winterdecoratie. Het is belangrijk om je aan één kleurenschema te houden. Dit schept momenten van rust voor de ogen. Als je je kleuren gevonden hebt, moet je altijd binnen de kleurenfamilie blijven of kijken welke tweede kleur er goed bij past. Rood en goud zijn net zo populair in combinatie als wit of blauw en zilver.

Bijpassende natuurlijke materialen moeten ook overwogen worden. Deze tijd van het jaar is ideaal om dennenappels en twijgen te verzamelen. Deze zien er immers niet alleen mooi uit, maar ruiken ook heerlijk. Als je wilt, voeg je nu sparrentakken toe aan je bloemstukken. Takken versierd met kerstballen en decoratieve labels staan ook mooi.

gezellige winter interieur tafel

Kaarsen voor de juiste stemming in het interieur

Omdat het in de winter zo snel donker wordt, is deze tijd van het jaar perfect om met lichtjes een geweldige sfeer te scheppen. Er zijn verschillende lampen, armaturen en lampen voor dit doel verkrijgbaar. Geurkaarsen zijn ook een goede keuze, want ze geven niet alleen een warm licht, maar stralen ook een betoverende geur uit. Hetzelfde effect kun je bereiken met geurende oliën. Geurcomposities van appel, sinaasappel, kaneel en kruidnagel passen bijzonder goed bij de winter.