Wooninspiratie: dit zijn de woontrends van 2021

WOONINSPIRATIE 2021

Wooninspiratie in 2021, waar te beginnen? Ga je verhuizen of ben je toe aan een make-over van jouw woning? Dan bereid je je natuurlijk goed voor. Je bladert door een interieurmagazine, brengt een bezoek aan een woonwinkel en je laat je inspireren door de mooie interieurs op Pinterest en Instagram. Op deze manier ontdek je wat er allemaal mogelijk is en wat de meest actuele interieurtrends zijn. Maar je kunt nog makkelijker wooninspiratie opdoen. In dit artikel delen wij namelijk dé woontrends van 2021 die je niet wilt missen!

Lichte houtsoorten

De Scandinavische invloeden zijn al jaren populair en ook nu nog volop aanwezig in ons interieur. Vooral lichte houtsoorten zijn erg populair in woonkamers, slaapkamers en keukens. Deze lichte houtsoorten zijn ook goed te combineren met allerlei kleuren, natuurlijke elementen en speelse details. Het vormt de perfecte basis voor elk interieur.

licht hout trend 2021

Botanische wooninspiratie

De urban jungle is nog steeds ontzettend populair. Steeds meer mensen ontdekken wat groen kan doen in huis. Het brengt sfeer en warmte, voegt kleur toe aan de ruimte én groen in huis is goed voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid. De botanische trend is trouwens niet beperkt tot kamerplanten. Ook botanische prints, behang en interieuritems doen het goed.

botanisch interieur

Natuurlijke elementen: de wooninspiratie in 2021

Duurzaam en natuurlijk wonen is in toenemende mate populair en dat zien we steeds meer terug in onze woningen. Natuurlijke elementen vormen de basis in huis en zo wordt een rustgevend, stijlvolle basis gecreëerd. Het is niet voor niets dat de kleur ‘Brave Ground’ van Flexa is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021. Deze lichtbruine kleur is warm, aards en natuurlijk en omvat precies de essentie van deze natuurlijke trend. Materialen als linnen, wol, biologisch katoen, bamboe en zeegras zijn erg populair, maar ook accessoires als droogbloemen en meubels van rotan zijn erg geliefd.

brave ground kleur natuurlijk
Kleur van het jaar: Flexa’s Brave Ground

Kleur = wooninspiratie!

Alhoewel natuurlijke, duurzame en rustgevende elementen in huis enorm populair zijn, is het gebruik van kleur in huis ook weer helemaal terug van weggeweest. Op social media zijn hashtags als #brightboldhome en #colourmyhome enorm populair. Felle kleuren worden afgewisseld met bonte prints, kleurrijk behang en vrolijke accessoires. Het kan binnen deze trends niet kleurrijk genoeg dus wees niet bang om te experimenteren. Kijk nou eens naar onderstaande foto, zo cute, bom vol inspiratie!

felle kleuren interieur

Line art

De line art trend was in 2020 al aan een opmars begonnen, maar in 2021 was line art alom aanwezig. Je ziet gezichten en afbeeldingen van line art op posters, behang, beelden en zelfs vazen. Deze elementen geven het interieur een speels tintje en het past fantastisch bij eerdergenoemde trends.

line art woontrend

Japandi

We kennen allemaal de Scandinavische woontrends en in het verleden hebben we ons ook vaak laten inspireren door Japan wat betreft ons interieur. De Japandi trend combineert het beste van deze twee werelden. Beide woonstijlen laten zich kenmerken door minimalisme, een eenvoudig kleurenpalet en een zekere mate van elegantie. De Scandinavische natuurlijke elementen kunnen probleemloos worden gecombineerd met de lichte kleuren en strakke designs van Japan. Wees niet bang om met Japandi te experimenteren om jouw ideale inrichting te creëren.

Wil je meer weten over Japandi? We vertellen je alles over de wooninspiratie van 2021 hier.