Weleens gedacht aan duo rolgordijnen? Dit zijn de voordelen

  • Home
  • Interieur
  • Weleens gedacht aan duo rolgordijnen? Dit zijn de voordelen

Met z’n tweeën is alles leuker. Dit geldt voor sociale interacties, voor dubbelvla of pindakaas met jam op de boterham. Het is zelfs van toepassing op raamdecoratie in huis. Want duo rolgordijnen bieden meer mogelijkheden, meer comfort en maken iedere ruimte helemaal af. Wat de voordelen zijn van duo rolgordijnen lees je op deze pagina.

Rolgordijnen maar dan mooier

Iedereen is het er eigenlijk wel over eens dat rolgordijnen praktisch zijn maar echt bijzonder om te zien zijn ze niet. Dat is anders met duo rolgordijnen die er in iedere stand bijzonder uitzien. De strakke look is behouden gebleven met meer textuur en karakter in iedere stand. Zo krijgen rolgordijnen een decoratief kenmerk dat voorheen minder zichtbaar was.

Eenvoudig te automatiseren

Rolgordijnen lenen zich uitstekend voor automatisering. Het is immers een canvas op een rol, met een kleine motor kun je dit systeem op afstand bedienen. Als je kiest voor Poweredblinds dan kun je ook dubbele rolgordijnen openen, sluiten of halfopen zetten met een druk op de knop of een draai aan het wieltje van de afstandsbediening. Bekijk de duo rolgordijnen van Poweredblinds en ontdek de vele mogelijkheden.

Meer controle over het licht

Een standaard rolgordijn kun je openen en sluiten. Dat beperkt de mogelijkheden, met duo rolgordijnen kun je op ieder moment van de dag bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Zo kun je als de zon fel schijnt de gordijnen half openen. Het systeem werkt namelijk met twee lagen stof die opgedeeld zijn in (deels) verduisterende en lichtdoorlatende stroken. Door ze over elkaar heen te schuiven lijkt het alsof je een dimmer op de zon hebt gemonteerd.

Alle voordelen van jaloezieën en meer

Het zal je niet ontgaan zijn dat de werking en voordelen van duo rolgordijnen veel lijken op die van jaloezieën. En dat is helemaal juist. Je geniet van de voordelen maar dan zonder de nadelen. Met name reinigen van jaloezieën kan een uitdaging zijn, daarnaast is het design van een rolgordijn wat strakker. Het is daarmee een uitstekende combinatie van twee soorten raamdecoratie.

Privacy op aanvraag

Wil je even geen pottenkijkers in huis? Dan stel je even de duo rolgordijnen anders in. Er is veel meer mogelijkheden dan open of dicht, je hebt daardoor geen vitrage meer nodig. Je kunt de wijze waarop de stroken elkaar overlappen eenvoudig aanpassen zodat je optimale controle hebt over zicht naar buiten, of je kunt juist de inkijk beperken. Omdat je het systeem op afstand kunt bedienen zul je waarschijnlijk ook vaker de instellingen wijzigen. Wat is er mogelijk met slimme raamdecoratie? Bekijk Somfy.nl en je ziet direct hoe je iedere woning transformeert tot een smart home.

Gordijnen op maat

Met dit type raamdecoratie is maatwerk absoluut het beste werk. Dan sluiten de gordijnen perfect aan op de ramen zonder open randen of risico op schuren tegen de raamkozijnen of muren. Zo kun je in de gehele woning gordijnen op maat monteren die je via een centrale afstandsbediening of app kunt bedienen. Met een sensor of timer hoef je niet eens thuis te zijn om de raamdecoratie in werking te stellen. Luxe was nog nooit zo mooi en praktisch!

Lees ook: Voordelen gordijnen in woonkamer