5 voordelen van gordijnen in de woonkamer

gordijnen in de woonkamer

Wil jij van jouw woonkamer een sfeervolle ruimte maken die praktisch, maar ook sfeervol en persoonlijk is? Dan vind je in woonmagazines, op social media en in diverse artikelen volop handige tips om jouw woonkamer net dat beetje extra karakter te geven. Je kunt spelen met kleuren, de meubels helemaal naar jouw eigen smaak aanpassen en natuurlijk talloze persoonlijke details in de kamer verwerken om jouw kamer helemaal af te maken. Maar laten we vooral het belang van goede raambekleding niet vergeten. In veel huishoudens zijn de ramen voorzien van lamellen, jaloezieën of rolgordijnen. Erg praktisch, maar ze missen toch net die flair die gordijnen kunnen geven aan een ruimte, bovendien kan je gordijnen op maat laten maken, zodat het écht past bij jouw interieur. Daarom geven wij een overzicht van de 5 voordelen van gordijnen in de woonkamer. Geloof ons: na het lezen van dit artikel ben je helemaal overtuigd.

1. Keuzestress door gordijnen in de woonkamer

Qua raambekleding bieden gordijnen veel meer keuze dan welk ander type dan ook. Met gordijnen heb je eindeloos veel mogelijkheden om te variëren in kleuren, designs en afmetingen. Bovendien zijn gordijnen beschikbaar van diverse materialen waardoor je voor elke wens een passend gordijn kunt vinden. Wil je graag wat privacy in jouw woonkamer creëren? Dan zijn verduisterende of semi-verduisterende gordijnen een goede optie. Wil je liever gordijnen die wel privacy bieden, maar ook genoeg licht doorlaten? Kies dan voor inbetween gordijnen

moderne gordijnen in de woonkamer

2. Goede geluidsdemping

Als je aan een drukke straat woont, of graag zo min mogelijk geluid van buiten binnenshuis hoort, zijn gordijnen echt een uitkomst. Gordijnen kunnen namelijk geluidswerend werken. Dikke gordijnen met een verduisterende voering werken hiervoor het beste. Zo houd je ongewenste geluiden buiten en kun je ongestoord genieten van een film of rustig aan het werk gaan. 

3. Sfeer en stijl door gordijnen in de woonkamer

De juiste raambekleding kan een interieur echt maken of breken. In sommige interieurs passen jaloezieën fantastisch of maken shutters de look echt helemaal af. Maar gordijnen kunnen in nagenoeg elke ruimte de finishing touch zijn. Gordijnen zijn vaak net dat zachte en kleurrijke element dat alle details in de ruimte samenbrengt. Je kan gordijnen heel gemakkelijk afstellen op de rest van jouw interieur kleuren. Vanwege de vele mogelijkheden zijn gordijnen geschikt voor elke stijl en binnen elke woontrend.

modern interieur met gordijnen in de woonkamer

4. Betere akoestiek in de woonkamer

Je herkent vast wel het holle geluid dat je soms in een kamer hebt. Wanneer je net in een nieuwe woning trekt, of wanneer een kamer erg leeg is, is de akoestiek niet opperbest. De ruimte galmt en is niet bepaald gezellig. Er zijn nu eenmaal te weinig elementen in de ruimte om het geluid op te vangen en te absorberen. Met gordijnen in de woonkamer los je akoestiekproblemen echter vrij snel op. Het is een effectieve manier om een galmende ruimte snel gezelliger en akoestisch aangenamer te maken.

5. Betere isolatie in jouw leefomgeving

Voor een duurzame woning met een comfortabel binnenklimaat in goede isolatie essentieel. Dit kun je natuurlijk doen door de vloeren en muren goed te isoleren, maar vergeet vooral niet dat veel warmte ook via de ramen ontsnapt. Daarom bieden gordijnen uitkomst. Een gordijn in de woonkamer houdt de warmte binnen en de kou buiten. Bovendien kun je gordijnen op maat laten maken. Hierdoor passen de gordijnen altijd perfect in de ruimte voor optimale isolatie.