Wachten op de lente: de mooiste woonideeën van april

  • Home
  • Interieur
  • Wachten op de lente: de mooiste woonideeën van april
gele decoratie

April; doet wat hij wil? IJskoud en met temperaturen onder nul op recordhoogte. Terwijl al onze vingers, neuzen en tenen op dit moment bevriezen, kunnen we niet wachten om eindelijk onze mutsen, sjaals en handschoenen thuis te laten. Maar: er zijn nog maar een paar weken te gaan tot het begin van de lente! Tot die tijd ben ik druk met het kopen van kleurige bloeiers en laat ik de lente thuis al maar komen. Hoe iedereen zijn of haar interieur heeft gedecoreerd voor de komende lente laat ik zien met de mooiste woonideeën van april!

Voorbodes van de lente in de kleur geel

Grijze buitenkant, gele binnenkant! In april vielen ons vooral de vele kleurspatten, accessoires en meubels op. Fauteuils in warm geel, stralende narcissen op eettafels, citroenkleurige vroege bloeiers of mosterdgeel textiel – wij zien een ruime keuze. De levendige kleur werd vaak gecombineerd met tinten als rood of blauw. Als jij jouw huis wilt versieren met nieuwe accessoires in frisse kleuren, bekijk dan vooral eens deze leuke kussentjes. En niet alleen binnen is het belangrijk om kleuren toe te voegen, vergeet niet jouw tuin aan te pakken!


Deze kleur is gemakkelijk te verwerken in het gehele interieur, kijk eens naar de onderstaande voorbeelden waar de woonideeën in april je waarschijnlijk meteen te binnen schieten:

Vang de zon en inspireer je woonideeën in april

Als zonnestralen ijspegels kussen, is het meestal prachtig weer! Als je geluk had, kon je een paar uur of zelfs dagen genieten van de zon – de zelden geziene gast -, je laten omhelzen en misschien zelfs een warm weekend buiten doorbrengen. De zon die de kamer verlicht met zijn prachtige stralen is natuurlijk altijd een genot, als jouw interieur het toe laat doet deze combinatie soms wonderen.

Nieuw in: zwart en wit hout

De volledig witte trend is verdrongen door de zwarte trend – zoveel is zeker. Toch is de kleur wit niet helemaal uit den boze. Vooral in combinatie met de nieuwe zwarte trend en tactiele natuurlijke houtelementen is het aan een comeback bezig. We zijn blij met al het vintage meubilair, dat het harde licht-donker contrast breekt en het interieur meteen zachter maakt. Er zijn ook veel licht-donker contrasten te ontdekken! Het lijkt soms lastig om zwart en wit te combineren zonder saai over te komen, maar met de zonnestralen van april in jouw interieur zal dat zeker goed komen.