Verhuizen? Geen stress met deze tips.

  • Home
  • Wonen
  • Verhuizen? Geen stress met deze tips.
verhuizen tips

Ben je van plan binnenkort te verhuizen? Dan is een goede voorbereiding essentieel, want anders kan de verhuizing veel zenuwen, tijd en geld kosten! We hebben de belangrijkste verhuistips voor je verzameld!

Alles begint met goede organisatie

Een goede organisatie is altijd belangrijk, niet alleen bij het voorbereiden en uitvoeren van een verhuizing. De nieuwe woning is gevonden, de oude is opgezegd. Je bent klaar om je intrek te nemen onder je nieuwe dak! Maar hoe? Bij het plannen van je verhuizing zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

We hebben een paar dingen op een rijtje gezet om in gedachten te houden als je een verhuizing plant. En we vertellen je welke fouten je echt moet vermijden bij een verhuizing.

verhuizen tips

Tip: Maak een checklist

Goed organiseren begint met alles op een rijtje zetten. Het is belangrijk om hierbij te weten wanneer je uit je oude huis moet en wanneer je in je nieuwe onderkomen terecht kan. In de tussentijd ergens anders wonen? Zorg dat je dan op tijd een tijdelijke woning regelt en opslag voor alle spullen die je hier niet kwijt kan. 

Bij het maken van een checklist schrijf je alles op wat er in je opkomt. Maak een tijdlijn van hoe jouw ideale verhuizing er uit ziet. Zo kun je visualiseren hoe de dagen voor en tijdens de verhuizing verlopen.

Inpakken? Het is bijna kunst.

Het maakt niet uit wie ze draagt, vrienden of professionele verhuizers: iedereen is blij als de dozen niet te zwaar zijn. Het is het beste om zware en lichte dingen te combineren, bijvoorbeeld dossiermappen en kussens. Je kunt een hoop chaos vermijden als je de dozen etiketteert: met de inhoud en liefst ook met de kamer waar de doos in de nieuwe flat heen moet. Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf? Via Sirelo kun je de beste verhuisbedrijven vinden die voldoen aan jouw eisen. Je kan jouw tijdlijn ook delen met het verhuisbedrijf zodat zij weten hoe jouw perfecte verhuizing er uit ziet.

verhuizen inpakken

Liever zelf verhuizen?

Als je zelf je meubels en dozen vervoert, denk er dan aan om op tijd een busje te huren. Zorg er voor dat je voldoende dekens hebt, zodat er geen krassen op je meubels komen. Voldoende riemen zodat je spullen vast kan zetten en ander materiaal (zoals bubbeltjesplastic) voor opvulling van loze ruimte, zodat de inboedel niet gaat schuiven. Zorg er voor dat je niet te veel mee neemt: Wat je niet meer nodig hebt kan als grofvuil worden opgehaald of gerecycled worden.

Na het verhuizen

Als je alles achter de rug hebt is de checklist nog niet klaar. Je moet namelijk overal een adreswijziging doorvoeren. Bedenk wie je nieuwe adres nodig heeft. Verzekeringsmaatschappij, werkgever, ziektekostenverzekeraar, je bank, je krant en natuurlijk vrienden en kennissen moeten op de hoogte gebracht worden, zodat de post niet bij je oude huis beland. Je kunt bijvoorbeeld een doorstuur opdracht plaatsen bij PostNL. Post die per vergissing naar je oude adres gestuurd werd, wordt dan automatisch naar je nieuwe adres doorgestuurd.