Nieuwe ramen – waar moet je rekening mee houden?

  • Home
  • Wonen
  • Nieuwe ramen – waar moet je rekening mee houden?
aluminium kozijnen

Voor je besluit nieuwe ramen te nemen of ze te laten veranderen, moet je rekening houden met een aantal zaken. De kosten van nieuwe ramen zijn vaak geen goedkope uitgaven, daarom geven we je graag een aantal tips. Momenteel moeten ramen voldoen aan bepaalde voorschriften, en wil je ze zo energiezuinig. Dit is goed voor je eigen portemonnee, en voor het energielabel van jouw huis.

Welk materiaal is het beste voor nieuwe ramen?

Je kunt gemakkelijk hout of aluminium timmerwerk kopen met uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Hout bewaart beter dan welk ander materiaal ook de elegantie van het timmerwerk en benadrukt bijvoorbeeld het traditionele karakter van oude gebouwen. Aluminium kozijnen zijn het geschikte materiaal voor de sterkte en duurzaamheid van het eindresultaat. Zoek je echter kozijnwerk tegen evenwichtige en betaalbare prijzen, dan kan je het beste kiezen voor PVC ramen, een materiaal waarvan zowel de structuur als de kleurproblemen verbeterd zijn en de techniek vooruit gaat.

Lees ook het ander artikel over cv ketels.

hand opent nieuw raam met nieuwe kozijnen

Aluminium kozijnen – de belangrijkste voordelen

Aluminium ramen hebben veel sterke punten. Bovenal wordt aluminium gekenmerkt door zijn uiterst hoge natuurlijke sterkte. Daarom kunnen zulke kozijnen geïnstalleerd worden op plaatsen waar uiterst duurzame kozijnen vereist zijn. Net als kunststof kozijnen zijn ook aluminium ramen onderhoudsarm. Ze zijn ook stabiel, heel licht en eenvoudig esthetisch. De klassieke elegantie van aluminium kozijnen zorgt er voor dat deze steeds vaker in particuliere projecten worden gebruikt. Ook kan het een hele luxe uitstraling geven als de aluminium kozijnen zwart zijn. Deze ramen zijn ook weerbestendig. Een groot voordeel is dat ze niet verbleken. Aluminium ramen kunnen gemakkelijk in verschillende maten en vormen besteld worden. Kies je voor aluminium, dan kies je voor een beter milieu- en een lagere energierekening. De aluminium ramen van Vensterview isoleren als de beste. Daarvan profiteert zowel het milieu als jouw portemonnee. De aluminium ramen van Vensterview zijn geschikt voor HR++, triple glas en kunnen toegepast worden in BENG en Nul-op-de-Meter-woningen.

Lees ook het ander artikel over thuiskantoor in de tuin.

zwarte aluminium kozijnen luxe uitstraling nieuwe ramen

Aluminium is het perfecte materiaal voor kozijnen

Een groot voordeel van aluminium materiaal is dat het heel licht is. Zelfs in grote formaten zijn de kozijnen heel licht. Het hanteren van grote aluminium frames is dus heel gemakkelijk. Bij kozijnen is het belangrijk dat ze bijzonder stabiel zijn. Aluminium kozijnen hebben deze eigenschap ook. Het bijzonder robuuste materiaal is ook bestand tegen bijzondere spanningen. Veelvuldige plaatsveranderingen (tijdens het plaatsen), een val of andere beperkingen hebben geen grote invloed op een hoogwaardig aluminium kozijn. Daarom worden altijd aluminium kozijnen gebruikt als stabiliteit belangrijk is. Kies dus voor jouw huis aluminium materiaal als je stabiliteit belangrijk vindt.

Hoe lang gaan aluminium kozijnen mee?

Aluminium ramen zijn resistenter en duurzamer dan andere materialen. Ze kunnen tot 60 jaar meegaan. Het materiaal is zeer robuust, kan temperaturen tot 500°C weerstaan en is ongevoelig voor weer en wind. Deze robuustheid heeft ook andere voordelen behalve de levensduur, namelijk tegen inbrekers.

Bovendien kan aluminium 100 procent gerecycleerd worden. En dit kost heel weinig energie. In tegenstelling tot hout, verweert aluminium niet. Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en hoeft niet opnieuw behandeld te worden; dit bespaart veel tijd en geld. De kleur van aluminium vervaagt en vergeelt niet. Over het algemeen zijn aluminium kozijnen de meest duurzame optie.