Steigerbuizen zijn hip, hoe gebruik je ze?

 • Home
 • DIY
 • Steigerbuizen zijn hip, hoe gebruik je ze?
steigerbuizen doe het zelf project

Steigerbuizen worden heel vaak gebruikt, en zeker niet alleen in de bouw. Er zijn namelijk ook heel veel meubels die gemaakt worden met gebruik van steigerbuizen. Deze meubels kan je kant en klaar kopen. Maar wat nog veel leuker is: je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Omdat we wel houden van een DIY-project geven we een aantal inspiratie tips. Hoe gebruik je deze hippe en industriële steigerbuizen en wat voor meubels kan je er mee maken?

Waar kan je steigerbuizen voor gebruiken?

Een van de voordelen van doe-het-zelf projecten is dat je verschillende materialen kunt gebruiken, dingen waarvan je niet eens dacht dat ze in eerste instantie mogelijk waren. En als je aan een budget vast zit, hoef je je geen zorgen te maken. Ze zijn voor een betaalbare prijs te vinden. Steigerbuizen zijn praktisch voor het maken van een opbergmeubel, en ze geven je huis ook een industriële draai. Stel je eens voor hoe leuk en onverwacht het zou zijn als je een boekenplank van buizen in je slaapkamer hebt, of een unieke lamp van metalen buizen in je woonkamer.

Een kroonluchter van steigerbuizen?

Bij kroonluchters denk je vast aan gouden lampen, paleizen en villa’s. Maar een kroonluchter van een zwarte steigerbuis geeft jouw huis een eye-catcher met een industrieel gevoel. Voor dit model heb je eigenlijk niet eens zo veel nodig:

 • 5 á 7 steigerbuizen
 • Een paar koppelstukken
 • 5 industriële peer lampen
 • Aansluitingen electra

Steigerbuizen zijn gelukkig hol van binnen, dus de aansluiting van de lampen hoeft geen hoofdpijn op te leveren!

kroonluchter van steigerbuizen

Kledingrek maken van steigerbuizen

Past jouw kleding ook nooit op je kledingrek? Waarom maak je deze niet gewoon zelf? 

Je kan steigerbuizen namelijk op maat bestellen. Hierdoor krijg je de vrijheid om jouw kledingrek zo groot of hoog mogelijk te maken. Verschillende hoogtes te maken (bijvoorbeeld voor de kinderen) en een uniek design te ontwerpen. Voor een kledingrek kan het variëren wat je nodig hebt, dit ligt maar net aan jouw voorkeuren. 

Voor dit voorbeeld zou je het volgende nodig hebben:

 • Circa 13 zwarte steigerbuizen
 • 3 kleine robuuste planken
 • 1 grote robuuste plank
 • Eventueel 4 wieltjes
kledingrek van steigerbuizen doe het zelf

Makkelijk beginnen met steigerbuizen ophangsysteem

Gaan deze projecten je nog iets te ver? Je kan heel makkelijk beginnen met een ophangsysteem. Hiervoor heb je 1 buis nodig en een aantal schroeven. Je kan de buis makkelijk aan de muur bevestigen en hier bijvoorbeeld een mand aan hangen. Denk in mogelijkheden. Je kan er ook een sleutelrekje van maken met grote industriële haken. Ook kan je meerdere buizen ophangen om het meer een geheel te maken. 

Kortom, de mogelijkheden met steigerbuizen zijn eindeloos en je kan er zelf heel makkelijk en goedkoop mee beginnen. Waar wacht je nog op? Begin jouw eigen DIY project!