Loungeset kopen? 5 praktische tips!

  • Home
  • Tuin
  • Loungeset kopen? 5 praktische tips!

Je bent op zoek naar nieuwe loungemeubelen, maar weet nog niet goed waar je op moet letten bij het kopen? In dit blog geven we je praktische en belangrijke tips voor het kopen van nieuwe tuinmeubelen. Een loungeset kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Met een loungeset kun je buiten een echte oase van welzijn creëren. Op de comfortabele en handige tuinset kun je gewoon achterover leunen en van de dag genieten met een spannend boek of een koud drankje. Het loungetuinmeubilair is ideaal om lange zomeravonden op te genieten. Op een loungeset kunnen meerdere mensen tegelijk comfortabel zitten, dus hij is ook erg praktisch voor een feestje of viering. Voor tips bij het kiezen van de juiste loungemeubelen voor je tuin of balkon, lees je verder. Zo kun je de voor jou perfecte loungeset kopen.

 loungeset ibiza stijl

Tip 1: Welke loungeset past op je terras?

Eerst is het belangrijk om na te gaan waar de tuinmeubel precies moet staan. Meet eerst de beschikbare ruimte op en denk na over de plaats waar de tuinsalon moet komen te staan. Zal een hoek loungeset goed staan of zou een fauteuil bank tuinmeubel meer geschikt zijn voor je tuin? Deze beslissingen kunnen het best bij het begin genomen worden, want er zijn veel verschillende soorten en uitvoeringen van loungesets. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fauteuil loungeset, die bestaat uit losse loungestoelen, of voor een chaise loungeset, die lijkt op een bank met een voetenbankje.

Is er aan de ene kant meer ruimte dan aan de andere? Met tussenelementen kan de grootte van de tuinsalon gemakkelijk aangepast worden. Bovendien is het mogelijk een kleine balkon-lounge te maken met de juiste lounge tuinmeubelen. Er zijn veel verschillende ideeën om een loungeset passend te maken. Als je een overzicht hebt van de beschikbare ruimte, kun je de loungemeubelen kiezen die het beste bij je tuin, balkon of patio passen.

luxe loungeset

Tip 2: Bekijk dit alternatief: de eettafel loungeset

Vind je het moeilijk te kiezen tussen een eettafelgroep en een loungeset? Helaas is er in de tuin of op het balkon vaak niet genoeg plaats voor beide sets tuinmeubelen. Er is een alternatief: de eettafel-loungeset. Deze loungeset biedt zowel de voordelen van een loungeset als van een eettafelset. Het is een tuinset waarin je goed kunt ontspannen en ook heel goed kunt eten, dankzij de halfhoge tafel. Je kunt deze tuinsalon dus bij veel verschillende gelegenheden gebruiken. Door de ideale hoogte van de tafel kunnen jij en je gasten overal gemakkelijk bij. Past dit alternatief bij je? Kijk dan eens naar deze eettafel loungesets!

Tip 3: Kies een loungeset die bij je tuinstijl past

Welke stijl past het beste in je tuin? In moderne tuinen staat een eigentijdse loungeset, zoals een aluminium loungeset of een loungeset van buitenstof, het mooist. Het laatste past ook in een woonkamer, maar deze loungemeubelen zijn eigenlijk geschikt voor buiten. Aluminium straalt rust uit en dankzij de zachte zit- en rugkussens kun je heerlijk achterover leunen. In meer landelijke tuinen ziet een houten loungeset er vaak beter uit. Teakhout heeft een robuust uiterlijk en zal na verloop van tijd door de verschillende weersomstandigheden een mooie grijze kleur krijgen. Populair in klassiek ingerichte tuinen zijn polyrattan loungesets. Polyrattan tuinmeubelen zijn een grote trend op het ogenblik, dus je maakt zeker indruk op je vrienden met een polyrattan lounge. Natuurlijk kun je op elke loungeset je eigen uitstraling creëren met behulp van sierkussens en de kussens perfect op je tuin afstemmen door met kleuren te spelen. In een handomdraai kun je een nieuwe sfeer en een nieuwe aanblik in je tuin creëren.

Tip 4: Kies voor comfort

Een mooie tuinmeubel kan een echt wow-effect geven in je tuin. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat de lounge tuinmeubelen het juiste comfort bieden. Daarom geven we de tip: Neem eerst plaats in verschillende loungesets, zodat je weet welke voor jou het meest comfortabel is. Wil je een hoge rugleuning of moet hij laag zijn? Wil je rechtop zitten of wil je achterover leunen en je ontspannen? Wat voor de een comfortabel is, kan voor de ander te hard of te zacht zijn.

Tip 5: Berg de kussens op tijd op

Om lang van de kussens van je loungeset te kunnen genieten, raden we je aan de kussens droog en beschermd te bewaren. Ook als de tuinmeubel onder een veranda of andere overkapping staat, kan vocht de kussens binnendringen en ze doen verkleuren. Denk bij het kopen van een loungeset dus ook na over hoe je de kussens moet opbergen. We hebben ook wat tips over het opbergen van je tuinkussens, zodat je kunt afwegen of een kussentas of een tuinkist meer geschikt is om je kussens te beschermen.

Wil je liever zelf een loungeset maken? Bekijk hier een leuke doe-het-zelf.