Keukentrends 2022: 5 tips voor je interieur!

keuken interieur trend 2022

Keukentrends 2022, het ontwerp van je keuken wordt steeds belangrijker. Een keuken heeft al lang meer te bieden dan alleen witte frontjes, een fornuis en een koelkast. Als centrale ontmoetingsplaats wordt de keuken steeds multifunctioneler en huiselijker. 

Mat in plaats van hoogglans

Hoewel hoogglanzende fronten een blijvende favoriet zijn bij keukenontwerp, gaat de trend steeds meer in de richting van matte oppervlakken. Deze hebben niet alleen een kalmerend effect in grote keukens, maar zijn ook minder vatbaar voor hinderlijke vingerafdrukken. Eindelijk minder schoonmaakwerk! Als je van het nuchtere interieur van een matte keuken houdt, kun je ook een keuken met een leistenen, stenen of betonnen uiterlijk overwegen.

zwart matte keuken interieur 2022

Innovatieve keuken in een huiselijke vormgeving

De technische ontwikkeling gaat snel en houdt niet op bij de keuken. Fabrikanten van keukenapparatuur hebben hun eigen aanpak om ervoor te zorgen dat het slimme huis geen toekomstdroom blijft. In de keukentrends 2022 zullen nieuwe apparaten op de markt komen die autonoom kunnen handelen: bijvoorbeeld ovens waarvan de deuren opengaan als je ze roept, of vaatwassers die zelfstandig afwasmiddel doseren. Wil je dat je koffiemachine onthoudt hoe jij je koffie het liefst hebt? Ook dat is mogelijk.

Een steeds belangrijker aspect is een huiselijke inrichting. Niemand wil werkblad ruimte verspillen aan talloze keukenapparaten. In plaats daarvan moet de afzuigkap, magnetron of waterdispenser zo innovatief en onopvallend mogelijk in het meubilair geïntegreerd worden. Dit geldt ook voor de ‘nieuwe’ inductie kookplaat, een enorm handige kookplaat, maar vaak wel een groot zwart vlak. Tegenwoordig kun je een inductiebeschermer kopen, hier staat een mooie print op die je over de inductie kookplaat kan leggen, zodat deze je keuken meer personaliseert. En je kookplaat beschermt natuurlijk.

De open keuken is een keukentrend in 2022

Ruime kamer concepten zijn al een tijd modern. De open keuken is een van de keukentrends voor 2022. Door de grenzen tussen het kook- en woongedeelte op te heffen, wordt de keuken nog meer het middelpunt van het leven in huis.

We raden aan voldoende bergruimte in te plannen in een eetkeuken, want een opgeruimd uiterlijk wordt met dit concept belangrijker dan ooit. Niemand wil immers elke keer vanaf de bank naar de rommel in de keuken moeten kijken. Een open ruimteverdeler oplossing kan ook een optie voor je zijn. Omdat er tegenwoordig steeds betere oplossingen komen voor afzuigers hoef je je ook geen zorgen meer te maken over de etenslucht in huis.

open keuken trend 2022

Zachte tinten zijn een keukentrend voor 2022 

Als trendy zwart te donker is voor je interieur, gebruik dan zachte kleuren voor je keuken. Het trending kleurenpalet varieert van diverse pasteltinten tot natuurlijke kleuren en aardetinten. Het voordeel: in tegenstelling tot sterke kleurtonen kunnen zachte kleuren op alle mogelijke manieren met elkaar gecombineerd worden. De keuken ziet er nog steeds eenvoudig en niet te kleurrijk uit. Bekijk eens de muurkleuren van 2022.