Interieur kleuren 2021: de trends

interieurkleuren 2021

Interieur kleuren voor 2021: warme kleuren en natuurlijke tinten veroveren nu onze eigen vier muren. Hier zijn de vijf belangrijkste muurkleurtrends op een rijtje.

Deze 5 muurkleuren zijn trendy in 2021

Welke muurkleur zal trendy zijn in 2021? Het nieuwe jaar staat in het teken van hoop, troost en rust – en dit wordt natuurlijk ook weerspiegeld in de kleuren waarmee onze huizen zijn versierd.

Interieur kleuren 2021: aardetinten

Aardse kleuren, die nu concurreren met koude grijstinten, zorgen voor veel gezelligheid in de woonkamer & co. Het draait allemaal om het gebruik van ‘nieuwe neutralen’ om uitnodigende en slimme ruimtes te creëren. Dergelijke “steenachtige” maar toch warme tinten beige, bruin en grijs kunnen perfect worden gecombineerd met elke interieurstijl en zien er helemaal modern uit. “Ultimate Grey”, een van de twee Pantone-kleuren van 2021, bewijst ook dat een nuchter grijs nu de koelere tinten vervangt.

interieur kleuren 2021 aardetinten

Interieur kleuren 2021: groene tinten

Dicht bij de natuur zijn en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. Het is dus duidelijk dat natuurlijke groentinten niet mogen ontbreken in onze huizen. Of het nu gaat om zacht saliegroen, krachtig bosgroen of modern olijfgroen: ze stralen allemaal een vriendelijke, ontspannen sfeer vol lichtheid uit.

interieur tinten 2021 groen

Interieur kleuren 2021: blauw

Blauw is een klassieker en is vooral populair in de slaapkamer, omdat de muurkleur een totaal ontspannend en gezellig effect heeft. Maar blauwtinten staan ook prachtig in alle andere kamers – van de keuken tot de gang. Pure en frisse nuances zijn bijzonder populair in 2021. Deze ongecompliceerde tinten voelen vertrouwd aan, roepen herinneringen op aan onze kindertijd en hebben dus een rustgevend effect in huis.

interieur kleuren 2021 blauw

Trendy kleuren: rood en bruin

trendy kleur rood en bruin 2021

In het verlengde van de aardetinten trend zijn warme, chocoladeachtige rood- en bruintinten erg in opkomst. Of het nu gaat om gedempt modderrood, luxueus bordeaux of crèmekleurig bruin: deze kleuren laten zich perfect combineren met een neutraal kleurenpalet en zetten prachtige accenten.

Interieur kleur die trending zal zijn in 2021: geel

Dankzij “Illuminating” – de tweede Pantone kleur van het jaar – siert een stralend, krachtig geel nu ook onze huizen. Wie dit als muurkleur iets te schreeuwerig vindt, kan kiezen voor meer ingetogen en gedempte, maar zeker niet minder sfeervolle tinten geel. Hoe dan ook, vrolijk geel zorgt gegarandeerd voor een goed humeur – of het nu een aardse oker is of een zachte pastelversie.

trending interieurkleur 2021 geel