Industrieel interieur naar jouw wensen, 3 tips!

industrieel interieur

De trend van een industrieel interieur verscheen voor het eerst in de jaren ‘70. Er ontstond een woningtekort en oude fabrieken, pakhuizen en molens werden tot woonruimtes omgebouwd. De mensen die hun intrek namen in deze oude, verbouwde industriële ruimtes besloten de rauwheid van de interieurs niet te verdoezelen. Dit gaf aanleiding tot de zeer stijlvolle en tijdloze interieur trend: industriële vormgeving. De inspiratie is de basis voor het ontwerp. 

Tegenwoordig zet de trend steeds meer door naar luxe industrieel. We geven een aantal tips hoe je dit helemaal naar jouw eigen wensen omzet.

Industriële stijl: wat maakt je enthousiast?

  • Een van de dingen die we het leukst vinden aan industriële binnenhuisarchitectuur is de mogelijkheid om deze stijl met bijna elke andere interieurstijl te combineren. 
  • Deze stijl is ongelooflijk veelzijdig en kan tot in de perfectie ontworpen worden, ongeacht je budget.
  • Het wordt vaak gecombineerd met minimalistische ontwerpen om de organische kenmerken van de kamer te benadrukken.
  • Het brengt moeiteloos karakter in de inrichting van je huis.
  • De stijl biedt ruimte voor creatieve expressie die jouw persoonlijkheid naar voren brengt.
industrieel interieur slaapkamer
industrieel interieur woonkamer

Wat voor meubels in een industrieel interieur?

Als je al een industrieel pand hebt dan kan je veel elementen gebruiken die aanwezig zijn, zoals: buizen aan de muur, wandpatronen en ruwe stenen. Als je deze elementen niet in je huis hebt maar wel een industrieel interieur wil, zijn er een aantal meubels waar je zeker op moet letten.

TV meubel industrieel

Vaak wordt dit specifieke meubel over het hoofd gezien. Maar een tv meubel industrieel maken doet veel voor het interieur. De TV is waarschijnlijk erg modern, in combinatie met een tv meubel en de uitstraling dat deze heeft creëer je een prachtige TV hoek.

Industrieel dressoir

Een dressoir kan op meerdere plekken in huis verwerkt worden. Je kan het industrieel dressoir op de slaapkamer neerzetten, om de interieurstijl door te trekken, maar je kan deze ook in de gang plaatsen om meteen een blikvanger te hebben.

Industriële lampen

Een belangrijk onderdeel van een interieur is de verlichting. Om de juiste sfeer aan jouw inrichting te geven, is het belangrijk om industriële lampen neer te zetten of op te hangen. Deze maken jouw interieur helemaal af.

industriele inrichting lampen

Natuur in een industrieel interieur

Inspiratie uit de natuur halen is veelvoorkomend bij bijna alle andere inrichtingsstijlen. Bij een industriële inrichting wordt het vaak over het hoofd gezien. Terwijl industriële elementen een perfect hoogtepunt zijn om groen of aardetinten te gebruiken. Het is nog nooit zo trendy geweest om natuur en planten in het interieur te gebruiken. Verschillende kleuren en stijlen van planten geven de gelegenheid om een verscheidenheid van omgevingen te complementeren. En met planten kan je jouw persoonlijke voorkeuren natuurlijk helemaal terug laten komen.