Onmisbare lampen in jouw interieur

lampen in jouw interieur

Heb jij eigenlijk wel eens nagedacht over de lampen in jouw interieur? Voor veel mensen is de verlichting iets dat er ‘gewoon is’. In een huur- of koopwoning zijn de lampen nu eenmaal al geplaatst en we vervangen hoogstens de lampen door een design van onze eigen voorkeur. Maar heb je wel eens kritisch gekeken naar de plaatsing van de lampen? Of gevarieerd met de sterkte en de kleuren van de lampen? Er is qua verlichting veel meer mogelijk dan je verwacht en met licht kun je jouw interieur een enorme boost geven. Daarom geven wij in dit artikel een overzicht van enkele onmisbare lampen voor jouw interieur.

Uplighters

Je hebt misschien nog nooit van de naam gehoord, maar de lampen ongetwijfeld wel eens gezien. Uplighters zijn lampen waarbij het licht naar boven schijnt. Via het plafond wordt vervolgens het licht verspreid in de rest van de kamer. Deze manier van verlichten zorgt ervoor dat het licht zo natuurlijk mogelijk wordt verdeeld in de kamer zonder direct licht. Vooral in de slaapkamer en in de woonkamer zijn deze lampen in jouw interieur echt een aanwinst. 

uplighter lamp

Kroonluchter

We associëren kroonluchters vaak met overdaad. Ze horen thuis in een kasteel of in een paleis, maar zeker niet in een rijtjeswoning of een twee-onder-een-kapwoning. Niets is echter minder waar. Kroonluchters zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten; het is slechts een beschrijving van een type hangende lamp met meerdere armen. Boven de eetkamertafel staat een kroonluchter prachtig. Een echte blikvanger, zoals een lamp uit het assortiment van Moooi lampen, maakt zo de eethoek echt af. 

Hanglamp 

Hoe praktisch plafonnières ook zijn, ze vallen in het niet qua stijl bij hanglampen. Een goede hanglamp, die strategisch is geplaatst, is een echte blikvanger die jouw interieur naar een hoger niveau tilt. Een voorbeeld van een tijdloze en stijlvolle hanglamp is de Moooi NR2 medium. Deze lamp vult elk interieur fantastisch aan en zal zeker het onderwerp van gesprek zijn tijdens een gezellig diner of een verjaardagsfeest in huis.

Leeslamp

Een eenvoudige leeslamp is voor boekenliefhebbers een must have. Zowel bij de bank of de comfortabele stoel als naast het bed biedt dit type lamp precies de juiste hoeveelheid licht om goed te kunnen lezen zonder de ogen te vermoeien. Vaak zijn leeslampen verstelbaar en dimbaar voor optimaal leescomfort. Zo kun je de lamp helemaal aanpassen naar jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Accentverlichting

Heb je een kunstwerk aan de muur hangen waar je heel trots op bent? Of verdient de boekenkast een plaats in de spotlights? Dan is accentverlichting zeker het overwegen waard. Dit type verlichting wordt gebruikt om een bepaalde plek in huis of een bepaald object extra onder de aandacht te brengen. Accentverlichting wordt meestal geplaatst in de vorm van spotjes, maar het kan ook een strategisch geplaatste LED-strip zijn.

Lees ook: De juiste LED-lamp vinden