Hoe ga je op zoek naar het juiste huis?

  • Home
  • Wonen
  • Hoe ga je op zoek naar het juiste huis?
op zoek naar het juiste huis

Je gaat de stap maken om alleen te gaan wonen of samen met je partner. Het is natuurlijk een spannend proces waar veel tijd en moeite ingestopt moet worden. Bij het zoeken naar een huis moet je echter wel op een aantal dingen gaan letten. In deze blog gaan we jou enkele tips en handigheidjes leren voor als jij op zoek gaat naar het juiste huis.

De locatie

De locatie waar je wilt gaan wonen is het belangrijkste waar je op moet letten. Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden is de afstand naar je werk, school en eventuele familie. Zo gaat dit afhangen van je persoonlijke keuze. Wil je liever in een stad wonen zoals Den Haag of wil je liever in een van de beste wijken uit Maastricht gaan wonen? Dit zijn keuzes waar je over na moet denken als je op zoek gaat naar een woonplek.

Het budget

Als je eenmaal de locatie hebt gekozen moet je gaan denken aan het budget wat je uit wilt geven. Je kan namelijk geen huis uitkiezen waar je geen hypotheek voor krijgt en dus helemaal niet kunt betalen. Dit zal erg afhankelijk zijn van je spaargeld en je financiële situatie. Het is verstandig om dit eerst met een financieel adviseur te gaan bespreken, want zo kom je erachter wat jouw range is qua huizen.

Maak gebruik van externe partijen

Het zoeken naar een huis kan een lastige taak zijn. Veel mensen besluiten om een makelaar om de arm te slaan. Op deze manier kan er gezocht worden naar huizen die bij jou smaak passen zonder dat jij extra moeite hoeft te doen. Er zijn tegenwoordig heel veel makelaars die jou kunnen helpen, maar doe goed je onderzoek voordat je een keuze maakt. Zo kan je ervoor kiezen om een bekende uit te kiezen of je gaat reviews bekijken zoals een review van wijmakelaars. Zo kan jij de makelaar vinden die het beste bij jou past.

De grootte en indeling van het huis

Nadat je de locatie en het budget hebt bepaald kan je echt naar huizen gaan kijken. Bij het kijken naar huizen gaat er veel persoonlijke smaak bij komen kijken. Wil je een huis kopen wat instap klaar is? Of wil je voor een huis gaan waar nog veel aan moet gebeuren? Hiernaast wil je bij de indeling op letten wat je toekomst plannen zijn. Is er een mogelijkheid om een kamer om te toveren in een baby kamer of kantoor? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden, aangezien hier ook nog extra geld in gaat zitten als het moment daar is.

Je toekomstplannen

Bij het uitzoeken van een huis moet je natuurlijk ook aan de toekomst denken. Ben je van plan om er lang te wonen of ga je na 5 jaar weer weg? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden, want het zal je keuzes beïnvloeden voordat je een huis gaat kopen.

Het zoeken naar een huis zal in het begin een lastige opgave worden, maar met geduld kom je al heel ver. Het is natuurlijk iets wat tijd en moeite gaat kosten. Na het proces kan je er echter blij naar terugkijken en kan je stappen gaan zetten naar de toekomst.

Tags: