De vele voordelen van kunstgras in de tuin

  • Home
  • Tuin
  • De vele voordelen van kunstgras in de tuin
voordelen van kunstgras

Een groene leefomgeving om het huis is een enorme aanwinst. Je hebt altijd een prettig uitzicht en het is heerlijk vertoeven in de tuin in de lente en zomer. Maar niet iedereen heeft de tijd of zin om een groene tuin te onderhouden. Wil je genieten van een groene tuin, maar heb je geen groene vingers of zin om dagelijks een tuin te onderhouden? Dan kun je kunstgras kopen om te genieten van een groene tuin zonder de nadelen en het onderhoud ervan te hebben. Dit zijn de voordelen van kunstgras.

Kunstgras is onderhoudsarm

Een gazon in de tuin is prachtig, maar vereist flink wat onderhoud. Het gras zal regelmatig gemaaid moeten worden en op warme dagen ben je al snel met de sproeier in de weer. De voordelen van kunstgras zijn onder andere dat je deze zorgen niet hebt. Als je ervoor kiest om kunstgras te kopen, bespaar je jezelf een heleboel onderhoud. Kunstgras hoeft niet gemaaid of bewaterd te worden. Je legt de grasmat neer en je hebt er geen omkijken meer naar.

Een comfortabele grasmat

Een grasmat van kunstgras is ontzettend comfortabel in de tuin. Je kunt er heerlijk op liggen en spelen en het is een veilige en zachte ondergrond voor speeltoestellen en zwembaden. Iedereen in het gezin, inclusief de huisdieren, zal genieten van deze comfortabele grasmat in de tuin.

kunstgras in de tuin kinderen spelen voetbal

Kunstgras is waterbesparend

Een groene tuin kost niet alleen veel tijd en moeite, maar ook veel water. Een gazon moet regelmatig gesproeid worden om mooi groen en gezond te blijven. Dat kost flink wat water in een jaar. Een kunstgrasmat is waterbesparend: je hoeft deze niet te bewateren om de grasmat mooi groen te houden. 

Geen last van allergieën

Steeds meer mensen hebben in de lente en zomer last van hooikoorts. De vele pollen in de lucht zorgen voor tranende ogen, volle holtes en een heleboel jeuk. Dat is nog een reden om kunstgras te kopen: het veroorzaakt namelijk geen hooikoortsklachten. Kunstgras geeft geen graspollen af en zal dan ook geen allergische reacties veroorzaken.  

kunstgras in de achtertuin voordelen

Kunstgras blijft altijd mooi

Veel mensen onderschatten het werk dat je van een gazon hebt. Naast maaien en bewateren zul je het gazon ook op andere manieren moeten onderhouden. Een gazon wordt namelijk al snel droog en kaal onder invloeden van buitenaf. Kinderen die op het gras spelen, tuinmeubels in de tuin en een felle zon: het zijn allemaal factoren die de grasmat beschadigen. Met kunstgras hoef jij je hier geen zorgen over te maken. De kunstgrasmat blijft altijd mooi, zelfs als er wild op wordt gespeeld, op wordt gevoetbald of de zon dagen achtereen schijnt.

Een recyclebare grasmat

Wist je dat kunstgras gewoon recyclebaar is na de levensduur? Mocht je na enkele jaren toch het kunstgras willen verwijderen of vervangen, dan kun je het kunstgras simpelweg inleveren voor recycling. Het materiaal wordt dan opnieuw gebruikt voor het maken van kunststof producten.