De juiste huidverzorging vinden, moeilijk?

huidverzorging bodylotion

De juiste huidverzorging. We horen allerlei termen: antioxidanten, hyaluronzuur of collageen. Advertenties suggereren voortdurend dat deze ingrediënten belangrijk zijn voor een gezonde huid. Maar wat zit er eigenlijk achter deze termen en hoe komen we achter ons persoonlijk huidtype?

Hoe bepaal ik mijn huidtype?

De meest voorkomende soorten zijn niet alleen de droge en vette of gemengde huid, maar ook de gevoelige, onzuivere en zelfs de normale huid – de laatste heeft eigenlijk geen intensieve verzorging nodig omdat ze noch te droog, noch te vet is.

huidverzorging huidtype
 • Vette huid: Door overmatige talgproductie hebben veel mensen last van een vette teint.
 • Onzuivere huid: Als je huid meer vatbaar is voor rode vlekjes, is dat geen teken van slechte hygiëne.
 • Droge huid: Als je huid voortdurend strak staat en er kleine huidschilfertjes loslaten, is dit een teken dat je te veel vocht via je huid afgeeft, waardoor je huid sneller uitdroogt.
 • Gevoelige huid: Mensen met een gevoelige huid hebben het bijzonder moeilijk, omdat ze gevoelig reageren op invloeden van buitenaf, zoals wind en weer, geparfumeerde verzorgingsproducten of gewone cosmetica.
 • Gecombineerde huid: Ook hier is het niet altijd gemakkelijk om de huid goed te verzorgen. Je kan verschillende producten gebruiken om je gecombineerde huid tot haar recht te laten komen.

Wat is het belangrijkste bij de juiste huidverzorging?

De juiste huidverzorging begint bij het herkennen van jouw huidtype. Dat heb je hierboven kunnen lezen. Daarna moet je vooral kijken naar wat je wil bereiken. Onze tip is om te kijken naar natuurlijke verzorging. Voor heerlijke selfcare momentjes kan je het beste gaan voor een verzorgingsproduct in combinatie met natuurlijke etherische oliën. Zorg dat je een handzeep, bodylotion en douchegel hebt die passen bij jouw huidtype. Je kan het beste eerst je hele lichaam wassen met douchegel en daarna bodylotion toepassen. Als je een hele vette huid hebt kan je beter in mindere mate bodylotion aanbrengen.

geurwolkje

Hoe maak je je verzorgingsroutine prettiger?

Zorg dat je echt even een momentje voor jezelf neemt om je verzorgingsroutine goed uit te voeren. Geniet van de verzorging en heerlijke geuren die de verzorgingsproducten hebben. Haal duurzaamheid in huis zodat je je ook goed voelt bij de producten die je gebruikt, zoals de nieuwe lijn van Geurwolkje. Naast je dagelijkse routine, is het belangrijk voor jezelf om een keer in de zoveel tijd even wat extra tijd te nemen. Een aantal voorbeelden:

 • Neem een lange douche (niet te heet)
 • Neem een bad met etherische oliën
 • Geef jezelf een massage met duurzame massageolie
  Nog beter: laat iemand jou een massage geven!
 • Zet een aroma diffuser aan voor een rustgevende sfeer

Bij het kiezen van de juiste huidverzorging is het vooral belangrijk dat JIJ je prettig voelt.