3 redenen om etherische oliën in huis te gebruiken

  • Home
  • Lifestyle
  • 3 redenen om etherische oliën in huis te gebruiken
geurwolkje

Etherische oliën zijn de laatste jaren enorm populair geworden in de Westerse wereld, maar al lang hiervoor waren deze oliën al veelgebruikt en belangrijk in diverse culturen. In het oude Egypte, in India en in China worden de oliën al eeuwenlang gebruikt voor belangrijke rituelen, de behandeling van diverse kwalen en het verfrissen van de woning. Etherische oliën zijn in diverse geuren en voor allerlei toepassingen verkrijgbaar en daarom een verrijking in ieder huis. Wij geven 3 redenen waarom ook jij etherische oliën in huis wilt gebruiken.

geurwolkje etherische oliën

Prettige geur

De voornaamste reden dat veel mensen kiezen voor het gebruik van etherische oliën in huis is vanwege de heerlijke geur. Door de oliën in de ruimte te vernevelen door een aroma diffuser van Geurwolkje, die ook nog eens fantastisch in het interieur staat, creëer je een aangename geur en atmosfeer in de hele kamer. Zo zijn etherische oliën een heel natuurlijk en gezonder alternatief voor de veel geziene geurverfrissers en huiskamerparfums die vaak synthetische parfums bevatten. Bovendien kun je eindeloos variëren met oliën waardoor je de geur in huis kunt aanpassen aan het seizoen, de stemming of de gelegenheid. 

Invloed op gesteldheid

Etherische oliën hebben een grote invloed op jouw gesteldheid. Elke geur heeft zijn eigen werking en kan een grote impact hebben op jouw gemoedstoestand. Lavendel heeft een ontspannende werking (voor een goede nachtrust), mandarijn stimuleert de creativiteit, pepermunt helpt bij de concentratie en lemongrass biedt uitkomst als je een slecht humeur wilt verdrijven. Met etherische oliën kun je heel efficiënt en natuurlijk jouw gesteldheid sturen en ondersteunen. Heb je behoefte aan een energieboost of wil je juist lekker ontspannen tijdens het mediteren? Vernevel een olie die past bij de gelegenheid in een aroma diffuser en geniet van de ondersteunende werking.

geurwolkje etherische oliën

Helende werking

In China en India weten ze het al eeuwen: etherische olie heeft een helende werking voor allerlei kwalen. Door de etherische oliën van Geurwolkje te vernevelen met een aroma diffuser kun je optimaal profiteren van de helende werking van de oliën. Heb je last van een lage weerstand? Dan is tea tree olie een uitkomst! Heb je last de luchtwegen? Vernevel dan de Naaldbos etherische olie in huis. Ervaar je hormonale problemen? Dan is salie olie een absolute aanrader. 

Met een brede selectie aan etherische oliën in huis heb je voor elke situatie en voor elke gemoedstoestand de juiste geur om verlichting en oplossing te bieden. Bovendien zijn etherische oliën 100% natuurlijk. Je haalt dus geen synthetische parfums of stoffen die klachten juiste kunnen verergeren in huis. Van luchtverfrissers in huis is namelijk bekend dat ze irriterend kunnen werken op de huid, de ogen en de luchtwegen. Met etherische oliën hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Zo geniet je veilig van een heerlijke geur in huis.