5 plekken waar je niet aan dacht dat je een deurmat nodig had en welke deurmat je nodig hebt

  • Home
  • Nieuws
  • 5 plekken waar je niet aan dacht dat je een deurmat nodig had en welke deurmat je nodig hebt
Deurmat

De deurmat is een erg onderschat deel van de benodigdheden voor ieder huis. Maar voor veel mensen houdt het niet alleen op bij een huis en zijn er ook bijgebouwen op het perceel waar aan gedacht moet worden. Je denkt niet snel aan een deurmat bij je garage bijvoorbeeld, terwijl het wel degelijk nut heeft. Dit zijn 5 plekken rond het huis die toch echt wel een deurmat kunnen gebruiken.

Tuinhuis

Een tuinhuis kan vele functies hebben. Het kan een opslagplek zijn voor tuingereedschap, het kan een rustige plek in de tuin zijn om thee te drinken en het kan als een extra kamer fungeren. Zelfs wanneer je tuinhuis de functie van opslag heeft is een deurmat nuttig. De schoonloopmat houdt grof vuil buiten, hierdoor blijft de inhoud van het tuinhuis schoner en trekt het minder ongedierte aan.

Poolhouse

Het poolhouse is een steeds populairder wordend bijgebouw in Nederland. Een fijne plek om uit de zon bij te komen van het zwemmen of zelfs een gebouw met veel meer luxe, het poolhouse is een perfecte toevoeging aan een zwembad. De deurmat hier is nuttig om vocht en modder buiten te houden. Hiervoor gebruik je een droogloopmat. Het interieur blijft schoner en ook handdoeken en kleding blijft schoner.

Garage

Dan komen we aan bij een plek waarbij je het waarschijnlijk nooit gedacht had dat een deurmat nut zou hebben: de garage. De garage is vaak een niet al te schone plek en de auto die erin staat helpt hier niet bij. Toch kan een deurmat helpen. Een schoonloopmat kan de schade beperken en hierbij voornamelijk het interieur van je auto schoner houden. Als de garage vast zit aan het huis is een schoonloopmat bij de overgang absoluut nuttig en een droogloopmat aan de andere kant van de deur al net zo.

Veranda

De veranda wordt gezien als een verlengstuk van het huis in de buitenlucht. Het is een stukje typisch Amerikaans ontwerp wat langzaam maar zeker ook in Nederland aan populariteit begint te winnen. Vaak worden deze van mooie soorten hout gemaakt. Vandaar dat een schoonloopmat niet misstaat voor de veranda om de vloer van de veranda schoon te houden en daarmee langer mee laat gaan.

Serre

De laatste ongewone plek waar een deurmat niet misstaat is de serre. Een serre is een aanbouw om een beetje het gevoel van buiten binnen te krijgen. Soms is de vloer niet eens van een materiaal wat je binnen zou gebruiken. Een schoonloopmat is hier toch erg nuttig, gezien vuil uit de serre snel naar binnen gelopen wordt. Als een normale vloer in de serre ligt is een droogloopmat ook geen overbodige luxe.

Lees ook: Voordeur decoratie