Zoek je een bijzondere vloer? Kasteelvloeren it is

  • Home
  • Nieuws
  • Zoek je een bijzondere vloer? Kasteelvloeren it is

Laten we eerlijk zijn: wie wil er nu niet in een kasteel wonen? De ruimte en het klassieke gevoel roepen bij veel mensen iets magisch op. Toch zal vrijwel niemand van ons ooit echt in een kasteel gaan wonen. Wil je dat gevoel toch een beetje in huis halen, dan kom je met een zogeheten kasteelvloer in ieder geval een beetje dichterbij. In dit blog lees je drie redenen waarom het kopen van die vloer een goed idee is.

Nieuw hout, verouderd uiterlijk

Een kasteelvloer heeft extra brede planken en een verouderd uiterlijk. Om je een beeld te geven: het lijkt alsof de vloer honderden jaren oud is. Met de nadruk op lijkt, want het oude hout is stiekem splinternieuw. De vloerspecialisten van Dutzfloors bewerken nieuwe planken met kettingen en spijkers, en roken het hout. Hierdoor ontstaan er kleine deukjes en krassen op de vloer. Ook worden de planken donkerder. Deze combinatie van bewerkingen legt de basis voor een kasteelvloer.

Probeer je in huis een rustiek interieur neer te zetten? Een kasteelvloer is in dat geval een perfecte aanvulling op je woning. Ook in ruime boerderijen ligt de vloer prachtig.

Moderne vloer met vloerverwarming

Hoe oud jij je vloer ook wilt hebben, een beetje comfort is altijd prettig. Een van de grootste comforts in huis is het hebben van vloerverwarming. Dit zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in huis. ‘S zomers lekker koel dankzij vloerkoeling, ‘s winters lekker warm door vloerverwarming.

Gaat een kasteelvloer wel samen met vloerverwarming? Zeker! De houten vloeren met een toplaag van Dutzfloors bestaan uit een toplaag van Europees eikenhout en een onderlaag van watervast berkenmultiplex. Hierdoor werkt de vloer niet en trekt hij dus ook niet krom. Voor bolle planken hoef je dus niet bang te zijn.

Kleur die bij je past

Iedereen heeft een eigen smaak. En gelukkig maar! Ook met een kasteelvloer kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheden qua kleur. Door voor verschillende oliën te kiezen, kun je precies de kleurtint krijgen die past bij jouw droominterieur. Licht, donker of ergens daartussenin – alles kan. 

De meeste kasteelvloeren worden vrij donker opgeleverd. Dit omdat mensen houden van het rustieke karakter ervan. Zoek jij juist een lichte vloer met een doorleefd uiterlijk? Ook dat is geen enkel probleem bij Dutzfloors. Omdat het hele proces in eigen beheer is, heb je als klant invloed op iedere stap. Samen met de adviseurs bepaal je samen hoe jouw vloer eruit komt te zien. Een vloer voor het leven, dat is het idee!