Zo zorg je er voor dat je woning in de winter sneller warm wordt

  • Home
  • Interieur
  • Zo zorg je er voor dat je woning in de winter sneller warm wordt

In Nederland kan het in de winter nog best koud worden, thuiskomen in een warm huis is dan erg fijn. Of als je liever niet de kou trotseert is het prettig om binnen een behaaglijke warmte te hebben. Dit kun je doen door de verwarming lekker op te stoken, maar dat is niet heel energiezuinig of goed voor het milieu. Hoe houdt jij dan je huis lekker warm in de winter en zorg je ervoor dat het snel warm wordt in huis? Lees deze handige tips.

Gebruik een radiatorventilator en houd je verwarming vrij

Om het lekker warm te krijgen in huis is het noodzaak dat je waterboiler snel warm wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de warmte die een radiator geeft goed wordt verspreid in de ruimte. Je ziet vaak dat mensen een bank, stoel of ander meubelstuk voor een verwarming zetten. Dit is lekker warm, immers je kunt behaaglijk tegen de warme verwarming aanleunen maar het is niet efficiënt. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte niet goed door de ruimte kan worden verspreid. Wil je zorgen dat de warmte snel door de woning wordt verspreid moet je zo min mogelijk spullen voor de verwarming zetten. Ben je op zoek naar een manier om efficiënt de warmte te verdelen over een ruimte kan een radiatorventilator een goede oplossing zijn Een radiatorventilator heeft namelijk als doel dat de warme lucht beter wordt verdeeld over een ruimte. Het is een klein apparaat wat je onder of tussen de radiator bevestigt. Daarna sluit je het apparaat aan op het elektriciteitsnet en kun je profiteren van lagere stookkosten.

Voorkom tocht en houd deuren dicht

Het is misschien een beetje een open deur, maar om te zorgen dat het lekker warm blijft moet je deuren dicht houden. Met gesloten deuren voorkom je dat koude lucht uit andere delen van de woning de kamer in gaat die je probeert te verwarmen. Andersom is het ook zo dat de warmte uit een kamer minder snel wegebt als je de deuren gesloten houdt. Een andere boosdoener van koude lucht in een kamer is tocht. Tocht kun je voorkomen door tochtstrips bij ramen en deuren aan te brengen. Ook kun je bijvoorbeeld een handdoek onder een deur leggen om ervoor te zorgen dat er geen koude lucht door de spleet heen kan. Met deze simpele tips en door goed onderhoud van je boiler maak jij je woning snel warm en blijft het ook behaaglijk warm.