Zo maak je het gezellig op kantoor

Je brengt al snel heel wat tijd door op kantoor. Het is dan ook belangrijk dat het kantoor een inspirerende en sfeervolle plek is. Jij en je collega’s voelen je hier prettig. Dit werkt ook nog eens productiviteitsverhogend. Met deze praktische tips maak jij van het kantoor een functionele en gezellige plek.

Kleur toepassen

Met kleuren kun je in een handomdraai een bepaalde sfeer creëren. Paars werkt bijvoorbeeld concentratieverhogend, terwijl oranje bijdraagt aan de creativiteit. Voor een energiek en optimistisch gevoel bij je werknemers kies je voor gele accessoires of zelfs een compleet gele muur. Groen en blauw zijn kleuren die ondersteunen bij een opperste concentratie. Grijs of donkerblauw zijn kleuren die veel worden toegepast in vergaderruimtes, door de zakelijke uitstraling. Kies voor een kleurpalet dat aansluit bij jouw wensen en het wordt al snel gezellig op kantoor. Je hoeft niet direct alle muren te verven, met een aantal kleurrijke meubels en accessoires wordt het al snel sfeervol.

Bij het uitzoeken van de kantoormeubelen kun je rekening houden met de kleuren op kantoor, ook als je kiest voor tweedehands kantoormeubelen. Houten kantoormeubelen passen in zo goed als ieder interieur door de natuurlijke uitstraling.

Een groen kantoor

Zet een aantal grote kantoorplanten neer om de sfeer en effectiviteit te vergroten. Planten en bloemen brengen veel gezelligheid en hebben een kalmerend effect. Natuurlijke elementen worden automatisch geassocieerd met rust, waardoor stress vermindert. Werk je voor een duurzame organisatie? Dan sluit groen ook goed aan bij de gewenste uitstraling van het bedrijf. Duurzaamheid kan op allerlei vlakken worden doorgevoerd, van de aanschaf van gebruikt kantoormeubilair tot het beperken van printen.

Sfeervolle verlichting

De verlichting op kantoor moet functioneel zijn, maar kan ook sfeer toevoegen. Werk op plekken waar geen fel licht vereist is met mooie armaturen die voor warm licht zorgen. Ook is het prettig als er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen valt. Onderzoek wijst uit dat mensen die regelmatig aan natuurlijk licht worden blootgesteld zich beter kunnen concentreren. Daarnaast zijn ze alerter en hebben ze een beter geheugen. Natuurlijk licht heeft daarbij een positief effect op het milieu en de kosten. Door gebruik te maken van natuurlijk licht, verbruik je niet onnodig stroom voor extra (felle) verlichting.

Plek voor ontspanning

Zorg ook voor ruimtes die ontworpen zijn voor ontspanning naast werkplekken. Denk aan een koffiecorner, kantine of lounge. Hier plaats je comfortabele banken of tafeltjes met daaraan aangename stoelen. In deze ruimte kunnen werknemers even helemaal bijkomen. Daarnaast is het prettig om een plekje te hebben voor informele bijeenkomsten of het ontvangen van klanten.