Zo geef je je woonkamer een snelle make-over

  • Home
  • Nieuws
  • Zo geef je je woonkamer een snelle make-over
aannemer in Limburg

Soms heb je ineens genoeg van de inrichting van je woonkamer. Het liefst haal je alles eruit, inclusief de vloer, en vervang je dat allemaal met nieuwe spullen. Maar dat kan niet altijd. Misschien is het financieel niet haalbaar, misschien heb je spullen in je woonkamer staan waar je eigenlijk nog geen afscheid van wilt nemen. Die lekkere bank waar je zo heerlijk op kunt hangen bijvoorbeeld. Of die mooie kast die je op de kop tikte bij de kringloopwinkel en waar precies al je servies in past. En dan de vloer: Die zou toch eigenlijk nog minstens 5 jaar mee moeten kunnen. En het was een hele klus om hem te leggen. Als je dat nu weer moet gaan doen, dan wordt het zeker een echtscheiding. Gelukkig kun je met een paar simpele aanpassingen je woonkamer als nieuw laten lijken.

Wat doen we met de vloer?

Als de vloer er eigenlijk nog wel goed uitziet, je bent alleen de kleur beu, dan kun je daar simpel wat aan doen. Koop een paar mooie vloer kleden en leg die bijvoorbeeld onder je eethoek of onder de salontafel. Het is meteen een ander gezicht. En een bijkomend voordeel is dat zo’n kleed geluiden dempt. Als je geen gordijnen hebt en verder ook veel ‘harde materialen’, dan kan het zijn dat geluiden in je woonkamer vrij hol klinken. Met mooie kleden op de vloer doe je ook meteen wat aan de akoestiek.

Wat doen we met de oude bank?

Die oude bank, moet die niet eens worden vervangen? Maar hij zit zo lekker en als je je een dagje niet lekker voelt, dan kun je er zo heerlijk op liggen onder je dekbed. Dus hem wegdoen gaat je wel een beetje aan het hart. En dan is er nog de hond die zo graag op de bank ligt. Als er een nieuwe komt dan mag dat niet meer want dan wordt de stof smoezelig, net zoals die van de oude bank. Maar je hoeft helemaal geen nieuwe bank te kopen. Je kunt je bank als nieuw laten lijken met een mooie grand foulard. Die zijn te koop in allerlei kleuren. Koop er eentje die je in zijn geheel over de bank kunt leggen. Je bank krijgt een ander kleurtje en zit nog net zo lekker als voorheen. En een bijkomend voordeel is dat je de kleur van de bank kunt aanpassen aan de seizoenen, want als het herfst wordt of het voorjaar dient zich weer aan, dan verwissel je de grand foulard simpelweg voor eentje in een kleur die bij het seizoen past. Koop er een paar gezellige kussens bij en je zithoek ziet er weer uit om door een ringetje te halen.

Online shoppen voor een nieuw interieur

Je kunt prima online shoppen voor leuke accessoires voor een interieur make-over. Bij Floorpassion vind je bijvoorbeeld fraaie kleden voor op de vloer. En er zijn daarnaast ook prima adressen waar je heerlijk zachte grand foulards koopt van natuurlijke materialen en gezellige kussens voor op je bank. Als je nog een stapje verder wilt gaan dan kun je ook op zoek gaan naar een mooie lamp of een gezellige bijzettafel.