Woontrends Winter 2021: nu al?

gezellig winter interieur

We zijn er natuurlijk vroeg bij met de woontrends van de winter van 2021, maar in Nederland moet je voorbereid zijn! Waar in de zomer we veelal buitenshuis te vinden zijn en ons interieur vooral fris, minimalistisch en kleurrijk is, draait ons interieur in de winter om warmte, samenzijn, gezelligheid en knusheid. We gaan minder vaak de deur uit en blijven liever thuis met een kop warme thee op de bank of aan tafel met een bordspel samen met het gezin. Dit is ook op te merken in de nieuwste woontrends voor de winter van 2021. Wij zetten de meest opvallende woontrends voor jullie op een rij.

Donkere kleuren zijn de winter woontrend van 2021!

Alhoewel lichte, neutrale kleuren én felle kleuren dit jaar erg populair waren, zullen donkere kleuren deze winter hun rentree maken. Traditiegetrouw zijn donkere kleuren populair in de winter en dit jaar draait alles om donkerblauw. Met goede belichting, sfeervolle accessoires en lichte accentkleuren creëer je met donkerblauw dé ultieme trendy kamer van dit seizoen.

donkere kleuren winter interieur 2021

Teddy stof? Ja!

De zachte en knuffelige teddy stof is niet langer meer alleen voor baby’s. Sinds vorig jaar is de stof al populair voor winterjassen en dit jaar zal de teddy stof ook zijn intrede doen in ons interieur. Denk aan banken en stoelen bekleed met teddy stof, maar ook knusse dekentjes en zachte kussentjes voor op de bank. Comfort is hier het sleutelwoord.

Natuurlijk en duurzaam blijft populair

Dit jaar was duurzaam en natuurlijk wonen enorm populair en dat zal ook deze winter zo blijven. Aardse kleuren, botanische elementen en natuurlijke materialen zijn ontzettend geliefd en maken de woning warm en comfortabel deze winter. Kies voor wollen dekens, grote kamerplanten, aardetinten op de muren en meubels van rotan en je bent helemaal on trend. 

Wereldse stijl in de winter van 2021

We laten ons deze winter ook beïnvloeden door de stijlen en kleuren van verre bestemmingen die we zelf hebben bezocht of waar we ons graag door laten inspireren. Kleurrijke en bijzondere accessoires worden gecombineerd met aardse kleuren in ons interieur en we schromen niet om grote blikvangers in huis te plaatsen. Hiermee geef je jouw woning iets unieks en exotisch.

Handgemaakt is zó woontrend 2021

Nu natuurlijk en duurzaam de trend is, is er ook nieuwe waardering voor handgemaakte items. We raken steeds meer geïnteresseerd in items van kleine ondernemers, maar we gaan ook steeds vaker zelf creatief aan de slag. Laat je inspireren door bijzondere makers en leuke DIY’s op Pinterest, Instagram en TikTok om jouw huis te verrijken met iets echt unieks.