Wil jij wel zonnepanelen, maar laat jouw budget het niet toe?

  • Home
  • Lifestyle
  • Wil jij wel zonnepanelen, maar laat jouw budget het niet toe?
ZonnePanelen

Het kan je niet ontgaan zijn: de vaste lasten stijgen iedere maand en het is niet altijd eenvoudig meer om de eindjes aan elkaar te knopen. De brandstofprijzen zijn hoger dan ooit tevoren, de elektriciteit moet duur betaald worden de gasprijzen breken alle records. Veel mensen worden hier moedeloos van want zij moeten hard werken voor hun geld en dat terwijl zij er steeds minder voor kunnen krijgen. Wat kun je doen om te zorgen dat er weer wat ruimte in je budget komt? Een goede stap om te zetten, is je woning verduurzamen. Dit is een van de meest effectieve manieren om niet alleen al op de korte termijn kosten te besparen, maar om in de toekomst alleen maar meer voordeel van te hebben. Laat jouw budget deze investering niet toe? Dan hebben wij goed nieuws voor je!

Huren is ook een mogelijkheid

Bezuinigen kost ook vaak geld. Vandaar dat het voor mensen met geld veel gemakkelijker is om hun kosten te drukken. Gelukkig zijn er ook voor mensen met minder geld op de bank, mogelijkheden om besparingen door te voeren. Je kunt bijvoorbeeld via Veranderstroom zonnepanelen aanvragen. Het voordeel van deze aanbieder is dat je hier ook terechtkunt wanneer je wilt huren. Als je zonnepanelen huurt, dan heb je daar profijt van zodra ze op je dak liggen. De huurtarieven liggen namelijk veel lager dan wat je nu aan je energie betaalt. Besluit je panelen te kopen, dan duurt het alsnog een tijd voordat je echt geld bespaart. Vandaar dat huren een heel aantrekkelijke optie kan zijn.

Is ieder dak geschikt voor zonnepanelen?

Een belangrijke vraag om te stellen, is of ieder dak geschikt is voor zonnepanelen. In de meeste gevallen kun je zonnepanelen op je dak plaatsen. Idealiter is je dak op het zuiden gericht zodat je veel zon kunt opvangen. Mocht je twijfels hebben, dan kan je zonnepanelen installateur Nijmegen je altijd van advies voorzien. Zo weet je zeker dat je het beste rendement tegemoet gaat. Deze expert kan je ook vertellen hoeveel panelen je nodig hebt. Het is aan te raden om uit te gaan van je gemiddelde jaarlijkse verbruik. Richt je niet te veel op de saldering (het leveren van stroom aan het netwerk) omdat deze tarieven voortdurend lager worden.

Informeer naar de mogelijkheden in jouw gemeente

In vele gemeenten staat verduurzaming hoog op de agenda. Dat betekent vaak dat er mogelijkheden zijn om subsidies aan te wenden voor je zonnepanelen. Onderzoek deze mogelijkheid ook zeker een keer. Hierdoor kan het namelijk alsnog aantrekkelijk worden om zonnepanelen te kopen. Goede zonnepanelen zijn een slimme investering omdat ze heel lang meegaan en je ze relatief snel terug kunt verdienen, zeker nu de energieprijzen zo hoog liggen. Informeer daarom even naar de opties.