Wil jij ook overstappen op duurzame verwarming? 

  • Home
  • Nieuws
  • Wil jij ook overstappen op duurzame verwarming? 

In je huis wil je je comfortabel voelen en omringd door een warme en gezellige sfeer. Een knisperend haardvuur, zachte kussens en warme dekens dragen allemaal bij aan een gevoel van huiselijkheid. Maar dit alles heeft ook een prijs: de kosten voor het verwarmen van onze woningen zijn hoog en dragen bij aan de uitstoot van schadelijke stoffen. Het is daarom belangrijk om na te denken over duurzame oplossingen om ons huis te verwarmen en ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. In dit artikel zullen we nader ingaan op infrarood verwarming, een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen. In de kou gaan zitten is namelijk niet de manier wanneer je wilt besparen op je energiekosten. Het enige wat je moet weten, is welke duurzame alternatieven je kunt gebruiken. 

Infraroodverwarming 

Een van de beste alternatieven voor traditionele verwarming, zijn infrarood panelen. Infrarood panelen zijn een vorm van elektrische verwarming die werkt op basis van infraroodstraling. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij lucht wordt verwarmd en vervolgens door de ruimte wordt verspreid, verwarmen infrarood panelen objecten en oppervlakken direct in de ruimte. Hierdoor ontstaat er een aangename warmte die vergelijkbaar is met de warmte van de zon. Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en designs en kunnen worden gemonteerd waar jij ze ook maar zou willen gebruiken. Door de flexibiliteit van de panelen, kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt. Zo zijn ze geschikt voor het verwarmen van specifieke ruimtes, zoals badkamers, of als bijverwarming in kamers waar de centrale verwarming niet efficiënt werkt.

Installeren is kinderspel

Een groot voordeel van infrarood panelen is dat ze zeer eenvoudig te installeren zijn. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die vaak complexe installatieprocessen vereisen, kunnen infrarood panelen in slechts enkele stappen worden gemonteerd. Ze worden geleverd met een montagebeugel en een duidelijke handleiding, waardoor het zelf installeren van infrarood panelen voor iedereen mogelijk is. Bovendien zijn infrarood panelen zeer flexibel in gebruik. Omdat ze aan de muur of het plafond kunnen worden bevestigd, nemen ze geen extra vloerruimte in beslag en zijn ze geschikt voor zowel grote als kleine kamers. Door de eenvoudige installatie en flexibele toepassingen zijn infrarood panelen een populaire en betaalbare optie voor het verwarmen van huizen, kantoren en andere ruimtes. Mocht je daarom met de handen in het haar zitten omdat je niet weet hoe je een kleine ruimte moet verwarmen, kijk dan eens naar infrarood panelen omdat je altijd wel ergens kunt monteren. 

Niet bang meer voor je energierekening

Je zult merken dat wanneer je infrarood panelen installeert in je woning, je niet alleen een heel fijne warmte krijgt, maar dat je energierekening ook snel zal dalen. Doordat je panelen direct warmte afgeven aan de objecten en oppervlakken in de ruimte, in plaats van lucht te verwarmen en door de kamer te verspreiden, is er minder energie nodig om de ruimte te verwarmen. Zo hou jij dus geld over voor de leuke dingen die het leven te bieden heeft!

Lees ook: Bank voor verwarming?