Wil jij geen kalkaanslag in jouw nieuwe huis? 

  • Home
  • Nieuws
  • Wil jij geen kalkaanslag in jouw nieuwe huis? 

Heb jij een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort alles verbouwen? Wil je een nieuwe keuken installeren of een moderne badkamer laten maken, kijk dan ook eens naar wat je kunt doen om deze delen van je woning mooi te houden. In de keuken en in de badkamer krijg je namelijk vaak te maken met kalkaanslag. Kalk is vaak lastig weg te halen en bovendien staat het niet heel schoon. Gelukkig kun je voorkomen dat kalk zich ophoopt. Moet je dan iedere dag je keuken en je douche schoonmaken? Uiteraard niet! Het enige wat je moet doen, is een waterontharder kopen. Komt er namelijk geen kalk in je keuken en badkamer, dan kan dit ook geen problemen veroorzaken. 

Wat is een waterontharder? 

Als je een waterontharder wilt kopen, kun je het beste terecht bij Amysoft. Amysoft is een leverancier van waterontharders die werken volgens het principe van ionenwisseling. Dit proces verwijdert calcium- en magnesiumionen uit het water, die de oorzaak zijn van hard water. Een Amysoft waterontharder bestaat uit een tank met harskorrels die een negatieve lading hebben. Deze korrels trekken de positief geladen calcium- en magnesiumionen aan, waardoor ze aan de harskorrels blijven plakken en uit het water worden verwijderd. Het water dat de waterontharder verlaat, is hierdoor zacht water geworden en bevat geen calcium- en magnesiumionen meer. Het gevolg hiervan is dat er geen kalkaanslag op je muren, in je leidingen en in je huishoudelijke apparatuur zal ontstaan. 

Wat merk je van een waterontharder? 

Wanneer je een waterontharder in je woning aanbrengt, wordt het kalk uit het water gefilterd. Zoals we eerder aangaven, zorgt dit ervoor dat je geen kalkaanslag meer kunt krijgen. Daarnaast merk je ook een groot verschil wanneer jij bijvoorbeeld een douche neemt. Onthard water is veel zachter en voelt daardoor veel fijner aan. Bovendien is onthard water veel beter voor je huid. Je zult het ook merken in je portemonnee omdat je minder douchegel nodig hebt en ook is een druppeltje shampoo genoeg om je haar goed te wassen. Hetzelfde geldt voor je schoonmaakmiddelen; je hebt lang zoveel niet meer nodig dan toen je nog hard water had. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook beter voor het milieu. 

Laat een ontharder installeren 

Als jij graag de belangrijkste voordelen van een waterontharder wilt weten, neem dan even contact op met een medewerker van Amysoft. Deze kan je voorlichten over de mogelijkheden en je een opgave van de kosten geven. Je kunt ook een keer langskomen in de showroom om zelf de mogelijkheden omtrent kalkvrij water te ervaren en uiteraard kan dit ook tijdens een adviesgesprek bij je thuis. Heb je eenmaal een waterontharder laten installeren, dan krijg je maar liefst vijftien jaar garantie en dat terwijl je apparaat eenvoudig vijfentwintig jaar mee zal gaan. Weet jij al welk model jij wilt?