Welke matrassen zijn er allemaal en welke past het best bij jou?

  • Home
  • Lifestyle
  • Welke matrassen zijn er allemaal en welke past het best bij jou?

Een goed matras is er één die op jouw lichaam is aangemeten. Het is belangrijk om een goed matras te hebben, want we slapen zo’n een derde van ons leven. Toch gaat het regelmatig mis met het aanschaffen van een nieuw matras. Het is vaak een prijzige uitgave, waardoor sommige mensen sneller geneigd zijn om een goedkoper exemplaar aan te schaffen. Toch is dit eigenlijk een fout, want als je een matras koopt die van een goede kwaliteit gemaakt is, slaap je veel beter. Elk lichaam is anders, dus elk lichaam heeft behoefte aan een ander matras. Het is belangrijk om hierin te investeren, zodat je beter functioneert.

Elk type lichaam heeft een ander matras nodig

Zoals hierboven al even genoemd heeft elk lichaam zijn eigen behoeften. Als jij bijvoorbeeld last hebt van je rug, heb je een ander matras nodig dan iemand die op zijn buik slaapt. Je kunt het beste naar een bedden speciaalzaak gaan en daar een specialist naar jouw lichaamshouding laten kijken. Zij kunnen vaak in een oogopslag zien waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Je kunt dan even proef liggen op een aantal matrassen en zo krijg jij de perfecte matras aangemeten. Een goede nachtrust werkt door op je hele dag. Als jij slecht slaapt en je lichaam zeer doet, ben je overdag niet veel waard. Het is echt belangrijk dat je niet bespaart op een goedmatras.

Wat is een koudschuim matras?

Een koudschuim matras wordt gemaakt van een bepaald schuim en heeft daardoor een hoge veerkracht. Een koudschuim matras heeft een open cel structuur en dat houdt in dat zo’n matras goed ventileert. Iedereen verliest aardig wat vocht in de nacht, maar als jij meer dan gemiddeld transpireert, kun je dus het beste voor een koudschuim matras kiezen. Een groot voordeel van dit soort matras is dat het een lichtgewicht matras is. Daardoor kun je het matras super makkelijk omdraaien, zodat de ‘natte’ kant rustig weer kan opdrogen. Dit is ook goed voor de hygiëne.

Wat is een traagschuim matras?

Een traagschuim matras is wat steviger dan de koudschuim matras en vormt zich helemaal naar jouw lichaam. Een traagschuim matras is een stuk zachter, waardoor je minder last hebt van bepaalde drukpunten. In tegenstelling tot een koudschuim matras, ventileert een traagschuim matras niet zo goed. Dit komt doordat de cellen in dit matras dichter op elkaar zitten. Dit maakt wel dat het matras zachter aanvoelt.

Zoals je ziet ligt het aan je lichaam welk matras het beste voor jou is. Daarom is het ook beter als je partner en jij beide een apart matras hebben en niet dezelfde tweepersoonsmatras. Jouw partner heeft andere behoeften dan dat jij hebt qua lichaamshouding. Investeer hier dus in, zodat jullie allebei een goede nachtrust hebben.

Gerelateerd: