Wat kunststof dakkapellen met je woning kunnen doen

  • Home
  • Lifestyle
  • Wat kunststof dakkapellen met je woning kunnen doen

Het plaatsen van kunststof dakkapellen lijkt een flinke investering, maar als je je erin verdiept, ontdek je al snel dat kunststof dakkapellen de investering meer dan waard zijn. Een aantal voordelen op een rijtje:

Meer bruikbare ruimte

Het klinkt misschien tegenstrijdig dat iets dat je op het dak plaatst voor meer bruikbare ruimte zorgt, maar het is wel zo! Dakkapellen worden meestal geplaatst op een schuin stuk van het dak dat als verloren ruimte beschouwd mag worden. De ruimte onder het schuine dak is namelijk zo onpraktisch dat je er weinig mee kunt. Doordat de dakkapel je dak plaatselijk als het ware optilt, is die ruimte ineens wel goed te gebruiken, want je kunt er nu staan, lopen, een bureau plaatsen of een fijne fauteuil.

Hogere woningwaarde

Doordat de beloopbare ruimte groter wordt en de ruimte een woonfunctie krijgt, mag je deze vierkante meters nu mee gaan tellen bij het woonoppervlak van je huis. Je huis wordt daardoor meer waard, waardoor je je investering dus alweer grotendeels terugverdiend hebt.

Meer licht

De ruimte op zolder voelt na het plaatsen van kunststof dakkapellen ook ruimer aan doordat er meer natuurlijk daglicht binnenvalt. Hierdoor wordt de zolder een fijne plek om te slapen, werken of spelen, terwijl het voorheen een donkere, stoffige plek was waar je niet veel mee kon. Nu krijg je gewoon zin om de zolder leuk in te richten!

Weinig onderhoud

Kies je voor kunststof dakkapellen in plaats van houten dakkapellen, dan profiteer je ook nog eens van het onderhoudsarme karakter van kunststof. Kunststof is namelijk tegen alle weersomstandigheden bestand en hoeft niet geschilderd te worden. In weer en wind een laddertje op om de boel te schilderen is niet langer nodig. Dat bespaart je veel tijd en geld!

Lagere energierekening

Naast tijd en geld voor onderhoud bespaar je ook op je energierekening. Doordat de ruimte lichter wordt, hoef je minder vaak een lamp aan te doen en kan de zon voor de nodige warmte zorgen. Kunststof isoleert bovendien vele malen beter dan hout, waardoor je minder hard hoeft te stoken om het aangenaam warm te hebben binnen.

Wil je na het lezen van bovenstaande voordelen nog meer weten over kunststof dakkapellen? Informeer dan gewoon eens bij een specialist als Jansma Burdaard. Je weet dan direct wat er bij jouw woning mogelijk is en kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Wie weet zit jij er binnenkort ook ruimer en comfortabeler bij!