Waar is een infrarood douche goed voor?

  • Home
  • Nieuws
  • Waar is een infrarood douche goed voor?

Je hebt vast weleens gehoord dat een infrarood douche goed voor je gezondheid is, maar wellicht weet je niet precies waarom dat zo is. In dit artikel vertellen we alles over de infrarood douche. Want waar je voorheen echt naar een wellness center moest om van een infrarood douche gebruik te maken, kun je tegenwoordig ook thuis een echt wellness gevoel creëren, omdat particulieren nu ook een infrarood douche kunnen kopen. Op die manier kun je iedere dag thuis gebruik maken van zo’n cabine en daarmee de gezondheidsvoordelen tot je nemen.

Waar is een infrarood douche goed voor?

Een infrarood douche warmt je lichaam op van binnenuit en dat heeft een positief effect op je spieren en bloedcirculatie. Je spieren kunnen optimaal ontspannen, waardoor stress en pijnklachten worden verminderd. Als iemand met burn-out klachten kampt, is een infrarood douche dus zeker aan te raden! Daarnaast biedt zo’n cabine nog meer voordelen, je stofwisseling wordt namelijk hoger zodat de verbranding van calorieën omhoog gaat, je immuunsysteem wordt beter waardoor je minder snel ziek wordt en je huid wordt beter omdat er meer collageen wordt aangemaakt. Je ziet dat zo’n infrarood cabine dus heel veel voordelen met zich meebrengt.

Hoe vaak mag je gebruik maken van een infrarood douche?

Je mag dagelijks gebruikmaken van een infrarood douche, het is zelfs aanbevolen om hier iedere dag gebruik van te maken! Op die manier profiteer je iedere dag optimaal van de gezondheidsvoordelen. Vooral als je vaak pijnlijke spieren hebt, is het heerlijk om iedere dag even te ontspannen in zo’n infrarood douche. Daarom kan het een goede investering zijn om een infrarood douche te kopen, want thuis kun je er iedere dag gebruik van maken. Naar een wellness center ga je vast maar eens in de zoveel tijd. Dus als jij er heel veel baat bij hebt, kun je het beste zo’n investering doen.

Wat kost een infrarood douche?

Wat een infrarood douche kost, ligt aan hoe luxe je het wilt hebben. Je kunt een infrarood douchecabine kopen, dan ben je tussen de €3.000 €5.000 euro kwijt. Je kunt dan met twee personen gebruik maken van deze cabine. Je creëert hierdoor een echte wellness in je eigen huis, ideaal! Heb je dit bedrag niet zomaar even liggen, maar wil je wel genieten van alle gezondheidsvoordelen? Dan kun je ook infrarood douchepanelen kopen. Dit zijn losse panelen die je aan de wand kunt bevestigen. Deze zijn een stuk goedkoper, deze kun je vanaf €800 kopen. Ze zijn niet zo luxe als zo’n hele cabine, maar zo geniet je wel van de gezondheidsvoordelen. Daarnaast bespaar je op je wellness kosten, want als je zo’n cabine thuis hebt, hoef je in principe niet meer naar een wellness center.