Visgraat verovert jouw woonkamer!

visgraat patroon meubels

Visgraat – klassiek bekend van parketvloeren – is absoluut trending op dit moment en verovert alle oppervlakken van de woonkamer. Het visgraat patroon wordt toegepast op vloeren in alle denkbare materialen: Met parket of laminaat, maar ook in vinyl, linoleum, met tegels of vloerbedekking. Hier houdt het zeker niet op, de visgraat meubelen staan in de rij om jouw interieur op te fleuren. De vloeren zijn we al van overtuigd, we noemen een aantal voordelen en weetjes van visgraat meubels die je wellicht nog niet wist!

Visgraat – niet alleen op de vloer

Buiten de traditionele visgraat vloeren zijn er ook wandbetimmeringen die de visgraat vanaf de vloer laten doorlopen, of zelfs de woonkamer geheel vormgeven. Misschien een beetje teveel van het goede, maar het levert wel een unieke woonkamer op. Met afzonderlijke planken of hele panelen (die nu ook met visgraat vormgeving beschikbaar zijn), geef je een unieke vorm aan jouw (woon)kamer.

visgraat paneel muur

Een visgraatpatroon dat 45 graden schuin loopt kan ook meubel oppervlakken een uitstekende en waardevolle vormgeving geven. In recente trendy woning interieurs is dit gezien op wandkast deuren van vloer tot plafond. Maar je kunt ook een eenvoudige tweedeurs kast zo ontwerpen dat het ene fineer patroon van linksonder naar rechtsboven loopt en de deur ernaast in precies de tegenovergestelde richting, zodat de kijker weer het moderne visgraatmotief krijgt.

Wat is de trend in visgraat patronen?

De meest underrated trend van dit moment in de meubels met visgraat patroon is de tv meubel visgraat, op de juiste manier toegepast in jouw woonkamer kan het tv meubel een echte eye catcher worden. Waar je normaal vooral naar de tv kijkt, zal je nu de meubel waar de tv op pronkt ook wat extra aandacht besteden.

Visgraat patronen zijn perfect te combineren met donker staal, wat een industrieel gevoel creëert zonder dat je meteen vast zit aan een industrieel interieur. Meubels met dit patroon passen daarom in veel verschillende interieur stijlen. Van simpel tot urban en zelfs in scandinavische interieurs kan je het visgraat patroon terug laten komen in de meubelkeuze.

Andere meubels waar je het visgraat patroon terug kan laten komen:

Je kan het patroon vaak terug laten komen, of kiezen voor detail. De onderstaande afbeeldingen geven een beeld van de verschillende toepassingen van het visgraat patroon. 

Onderhoud van meubels met visgraat patronen

Het maakt natuurlijk een groot verschil van wat voor soort materiaal jouw visgraat meubels zijn gemaakt. In de meeste gevallen worden visgraat meubels gemaakt van mango-hout. Mango hout is een sterke houtsoort is die tegen een stootje kan, perfect als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Daarnaast vergt mango-hout weinig onderhoud. Af en toe een vochtige doek over het meubel halen is genoeg om deze in goede conditie te houden.

Voor en nadelen van meubels met visgraat patroon

Natuurlijk zitten er aan visgraat meubels niet alleen voordelen, ook al wegen de voordelen absoluut op tegen de nadelen.

Voordelen

  • Goed toe te passen in veel interieur stijlen
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten hout
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Verschillende patronen voor afwisseling

Nadelen

  • Gemiddeld wat duurder in aanschaf
  • Populair patroon, je moet je eigen twist er aan geven