Veranda overkapping voordelen en tips

  • Home
  • Tuin
  • Veranda overkapping voordelen en tips
veranda inrichten

Met een veranda overkapping wordt tijd doorbrengen in de tuin veel aangenamer. De temperaturen stijgen, het aantal zonuren neemt toe – het is duidelijk, de zomer is bijna hier. Mensen verlaten hun huis en brengen meer tijd buitenshuis door. Tuinbezitters hebben natuurlijk een doorslaggevend voordeel: ze kunnen hun vrije tijd in de frisse lucht doorbrengen. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten bij het kiezen van een terrasoverkapping.

Een veranda overkapping biedt meer dan alleen schaduw

Zodra het mooi weer wordt zijn wel allemaal erg tevreden, maar als de temperatuur boven de 30 graden klimt, wordt het voor veel mensen te warm in de tuin..

Een veranda overkapping lost het probleem op. Maar een overkapping is veel meer dan alleen een manier om je eigen veranda van schaduw te voorzien. Er zijn veel meer voordelen:

  • Meer leefruimte: De trends van de laatste jaren laten zien dat de klassieke leefruimte niet langer alleen binnen het huis te vinden is. Moderne mensen leven een deel van hun leven buiten. Of dat nu in de tuin, op het balkon of op het terras is.
  • Een veranda vergroot de woonruimte en verhoogt het wooncomfort. Natuurlijk wordt ook de veranda gepresenteerd als een verlengde leefruimte. Tuinmeubels lijken steeds meer op de meubels die je in de huiskamer vindt.
  • Bescherming tegen zonnestralen: een terrasoverkapping beschermt je tegen de hete stralen van de zon. Met een overkapping worden de zonnestralen tegengehouden en kun je in de zomer in aangename schaduw zitten als het je te warm wordt.

Niet alleen voordelen in de zomer!

Zoals hierboven genoemd zijn er niet alleen voordelen in het zomerseizoen. Je kan de veranda overkapping ook dicht maken met glazen schuifdeuren. Zo heb je in de koudere maanden een prachtig verlengde van de woonkamer met veel natuurlijk licht. Als je de overkapping inricht met huiselijke meubels in plaats van tuin meubels heb je eigenlijk een tweede woonkamer.

veranda overkapping tuin

Zomer en winter veranda overkapping

Als je een leverancier zoekt die zich bezighoudt met planning, productie en montage van zomer- en winter veranda overkappingen, moet je letten op het aanbod van de VerandaExpress. Het aanbod omvat hoogwaardige en betaalbare serres die je zelf als bouwpakket kan monteren of kan laten installeren door experts. Installeren van de Veranda Utrecht, Almere, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Venlo, Den Bosch, Maastricht of Tilburg is geen probleem voor VerandaExpress.

Hoe laat ik de veranda op gaan in de tuin?

Je kan naast de veranda overkapping ook voor natuurlijke schaduw zorgen. Deze kan uit wilde klim- of sierplanten bestaan. De wilde wijnstok, ontwikkelt zich in de loop der jaren tot een schitterende plant en zegent een veranda met natuurlijke schaduw.

Andere klimplanten die je kunt overwegen zijn:

  • Trompetklimmer: Een mooie klimplant die een mediterrane flair aan je veranda brengt.
  • Clematis klimplant: Deze klassieker bloeit in allerlei kleuren en houdt van schaduwrijke tot halfschaduwrijke plaatsen.
  • Hop: Als je zo snel mogelijk een klimplant bij of tegen de overkapping wil is de snelgroeiende hop een goede keuze.