Tuinoverkapping in de voortuin? Dit is waarom!

  • Home
  • Nieuws
  • Tuinoverkapping in de voortuin? Dit is waarom!
Tuinoverkapping in de voortuin? Dit is waarom!

Als we het hebben over een tuinoverkapping, gaat het vaak over de achtertuin. Helemaal niets mis mee: hier staat een overkapping beeldig. Maar vergeet ook de voortuin niet! Is de plaatsing van een tuinoverkapping in de voortuin geen goed idee? Dít is waarom we denken van wél!

Haal meer uit de voortuin

Wie zowel een voor- als een achtertuin heeft, zal het waarschijnlijk herkennen: de voortuin is toch al gauw een ondergeschoven kindje. En dat is eigenlijk maar wat jammer. Het is immers ook jouw stuk grond: waarom zou je er niet meer uit kunnen halen? Met een terrasoverkapping aan de voorzijde van je woning maak je het mogelijk. Maak er bijvoorbeeld een mooie zithoek van, die de privacy biedt die je hier zoekt. Zeker als de voortuin zonuren heeft, is het de moeite waard om hier vaker te gaan zitten!

Verschillende opties mogelijk

Hoewel we het hierboven hebben over een terrasoverkapping in de voortuin, kun je natuurlijk nog meer ideeën bedenken. Een overkapping is er in een heleboel vormen te vinden. Wat past er bij jouw voortuin? Je kunt de overkapping ook voor een praktischer doel plaatsen. Denk aan een carport, waar je je auto onder parkeert. Of misschien heb je de vuilnisbakken wel in de voortuin staan, en wil je hier graag een overkapping bij hebben. Dit ziet er fraaier uit en houdt de bakken ook nog eens schoner. Verder kun je nog denken aan een kleine overkapping bij de voordeur, om hier altijd droog te kunnen staan.

Meer zithoekjes in eigen tuin

Het is leuk om meerdere zithoekjes in de tuin te hebben! Zo kun je steeds weer ergens anders plaatsnemen: een welkome afwisseling. Maak hier dan ook gebruik van, door meerdere geschikte zithoekjes in te richten. Een overkapping tuin vormt hierbij een belangrijk onderdeel, omdat het de zithoek direct comfortabel en gezellig maakt. Ook kies je voor een stukje privacy, zoals we hierboven al benoemden: met name in de voortuin is dit natuurlijk prettig. Dat niet alleen, je zit ook nog eens lekker beschut onder de overkapping bij bijvoorbeeld fel zonlicht of juist regen. Daarom is het een aanrader om op meerdere plekken in de tuin voor een overkapping te gaan. Juist ook in de voortuin! Plaats de overkapping hier in een hoekje, of liever direct naast het pad waarmee je de tuin binnenkomt. Jij kent je tuin het best.

Betere uitstraling rondom je woning

Vind je het belangrijk dat je woning er tiptop in orde uitziet voor voorbijgangers? Een fraai ingerichte voortuin speelt hier natuurlijk een rol in. En als daarin een luxe tuinoverkapping te vinden is, is de indruk al direct een stuk positiever! Houd de overkapping dan ook netjes, door bijvoorbeeld het hout af en toe te reinigen of een nieuwe verfbeurt te geven. Ook voor jou is het zo iedere keer weer een feestje om thuis te komen: je woning ziet er al van een afstandje direct zo gezellig uit! Daar doe je het natuurlijk tevens voor.

Gerelateerd: