Tips voor het uitzoeken de mooiste leren stoelen voor je eetkamer

  • Home
  • Interieur
  • Tips voor het uitzoeken de mooiste leren stoelen voor je eetkamer

De keuken is de plek waar we vandaag de dag steeds meer tijd doorbrengen. Het koken en tafelen met vrienden, familie of gewoon ons eigen gezin is natuurlijk ontzettend populair. Een set goede stoelen voor je eetkamer mogen dan natuurlijk absoluut niet ontbreken. Of je nu kiest voor een eetkamerstoel op wieltjes of een eetkamerstoel met bijvoorbeeld leuningen, het kan allemaal. Omdat de keuze enorm is, kunnen we het ons heel goed voorstellen dat het vinden van geschikte stoelen soms een flinke uitdaging kan zijn. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je direct een goede schifting kunt maken en daarmee je zoektocht naar de mooiste leren stoelen voor je eetkamer een stuk eenvoudiger wordt.

Wat is je budget

Het vinden van de perfecte eetkamerstoel hangt natuurlijk volledig af van je budget dat jij wilt en ook kunt uitgeven voor een stoel. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld een leren eetkamerstoel op wieltjes een stuk duurder is, dan wanneer je kiest voor een soortgelijke stoel van stof. Bepaal daarom vooraf je budget. Houd er daarbij ook rekening mee dat je meerdere stoelen nodig hebt en dit bedrag dus vermenigvuldigd dient te worden met 4, 6 of zelfs 8 in het geval van een grote eettafel. Wel is het aan te raden om iets marge aan te houden, dus stel dat je budget 100 euro per stoel is, je 10 tot 15 procent marge houdt, zodat je ook een geschikte stoel van 110 of 115 euro kunt meenemen. Zo voorkom je dat je straks met een stoel die eigenlijk niet helemaal voldoet naar huis gaat.

Met of zonder wieltjes?

Heb je je budget bepaald, dan is het zaak om ook na te denken over welk type stoel je graag zou willen. Kies je voor een eetkamerstoel met of zonder wieltjes? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Kijken we naar een stoel met wieltjes, dan zijn deze in het geval van een verjaardag eenvoudig te verplaatsen. Toch is een stoel zonder wieltjes natuurlijk ook zo van A naar B te verplaatsen. Het is dus volledig aan jezelf wat je voorkeur heeft. Houd er wel rekening mee dat een stoel met wieltjes wat duurder kan zijn, dan wanneer je kiest voor een stoel zonder wieltjes.

Leren meubels van ShopX met armleuning

Kies je voor de leren meubels van ShopX, dan heb je de keuze om te kiezen voor een leren eetkamerstoel met of zonder armleuning. Let daarbij wel goed op dat de stoelen ook onder de tafel passen. Kijk dus goed naar de hoogte van de tafel en ook van de stoel. Wanneer je kiest voor stoelen die te hoog zijn, zullen ze dus altijd een eindje van de tafel af staan, waardoor je onnodig veel ruimte verlies hebt. Nu is dit voor de één geen probleem, maar wanneer je een kleine woning hebt is dat natuurlijk zonde. Ook kan het een stuk praktischer zijn om te kiezen voor een stoel met armleuning, maar dat is volledig aan jezelf.