Tips voor een mooie border in jouw tuin

  • Home
  • Nieuws
  • Tips voor een mooie border in jouw tuin

Veel mensen willen een mooie tuin, maar hebben zelf weinig verstand van bloemen en planten of hebben geen groene vingers. Je kunt dan iemand inhuren om jouw tuin aan te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een borderpakket aan te schaffen. Zo’n borderpakket is zorgvuldig door een expert bij elkaar gezocht en samengesteld. Op die manier kun jij op een eenvoudige manier een mooie tuin aanleggen, zonder dat je het je superveel geld kost. Je bespaart namelijk op een hovenier. Hieronder ik dit artikel kun je lezen over wat tips voor een mooie border in jouw tuin.

Wat is een borderpakket precies?

Een borderpakket is een speciaal pakket met op elkaar afgestemde bloemen en planten. Deze zijn door een expert zorgvuldig bij elkaar gezocht en samengesteld. Naast dat je op deze manier zeker weet dat alle bloemen en planten bij elkaar passen, scheelt het je zelf enorm veel tijd. Je hoeft nu namelijk niet alles zelf uit te zoeken. Er zijn verschillende borderpakketten, je kunt ze namelijk uitkiezen op kleur, op bloemen die insecten en vlinders aantrekken of planten die het hele jaar door groen blijven. Daarnaast is zo’n borderpakket onderhoudsvriendelijk.

Jouw border op een goede manier inrichten

Je hoeft geen hovenier in te huren om jouw border te beplanten, dit kun je makkelijk zelf. Hieronder kun je een aantal stappen en tips lezen.

  • Zorg ervoor dat je border minimaal 50 cm diep is, anders hebben de planten en bloemen niet voldoende ruimte om te groeien. Daarnaast moet je rekening houden met welke bloemen en planten je gaat plaatsen, zorg dat er genoeg ruimte in je border is. Niet alle plantsoorten kunnen in jouw border.
  • Zorg voor eenheid in je tuin, dus gebruik maximaal 2 of 3 verschillende kleuren. Je wilt niet dat je tuin er onrustig uitziet, maar met het gebruik van een borderpakket kun je dat voorkomen. Op garmundo.nl kun je kiezen uit veel verschillende borderpakketten.
  • Door voor een vierseizoenen border te gaan, kun je ieder seizoen genieten van bloemen en planten.
  • De ene plant groeit sneller dan de andere plant. Het is belangrijk dat je deze snelgroeiende planten voldoende ruimte geeft.
  • Het is leuk om een speels effect in je border te creëren, door bijvoorbeeld hoger en lage planten met elkaar af te wisselen. Je kunt ook voor bloemen en planten kiezen die verschillende bladstructuren hebben.
  • Je kunt echte eyecatchers in je border plaatsen, maar zorg ook voor voldoende nuttige planten, zoals bodembedekkers.

In welk seizoen kun je het beste een border aanleggen?

Je kunt het beste de herfst gebruiken om veranderingen in je tuin aan te brengen. Dat komt doordat de sapstromen van de bomen stilliggen in de herfst, maar de grond is nog wel warm genoeg om te beplanten.

Lees ook: Siergrassen