Schuifpui of harmonicadeur? Ontdek hier de verschillen

  • Home
  • Interieur
  • Schuifpui of harmonicadeur? Ontdek hier de verschillen

Zit er binnenkort een verbouwing aan te komen? Vaak is dat het moment om het huis volledig aan te pakken en eventueel meer ruimte te creëren. Een praktische oplossing om meer ruimte in huis te krijgen zonder daadwerkelijk een uitbouw te laten bouwen, is door een schuifpui of harmonicadeur te nemen. Maar, wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee opties én waar kies jij voor? Hieronder zullen wij het bespreken.

Verschillende soorten schuifpuien

Zit er een groot raam in jouw woning, maar wil je van dit raam eigenlijk een deur maken? Dan kun je kiezen voor een schuifpui. Een schuifpui is een echte eyecatcher van de woning en je zorgt ervoor dat er veel daglicht binnen zal komen. Een schuifpui is – zoals de naam al doet vermoeden – een schuifdeur die kan bestaan uit meerdere delen. Zo heb je schuifpuien die bestaat uit twee deuren, maar ook zelfs uit vier deuren. Dat betekent dat er altijd wel een schuifpui verkrijgbaar is in jouw gewenste maat.

Nog een ander groot voordeel is dat schuifpuien in verschillende materialen verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een houten schuifpui, wat perfect staat in een landelijke of stoere woning. Je kunt ook kiezen voor een kunststof schuifpui, wat natuurlijk bekend staat om zijn onderhoudsvriendelijk- en duurzaamheid. Ook bestaan er aluminium schuifpuien die sterk en licht van gewicht zijn.

Aluminium harmonicadeuren

Naast een schuifpui kun je ook kiezen voor een harmonicadeur. Een harmonicadeur is een flexibele wand die je als het ware in kunt klappen, als een soort harmonica. Dat betekent dat een harmonicadeur niet veel ruimte in beslag neemt: als de deuren eenmaal geopend zijn, kun je de deuren allemaal naar elkaar toevouwen. Zo heb je een grote opening in de woning waardoor jij optimaal de tuin bij de woning kunt betrekken. Bovendien staat een harmonicadeur ook nog eens strak en modern. 

Harmonicadeur of schuifpui?

Zowel een harmonicadeur als een schuifpui zorgen ervoor dat jij in een klap veel meer daglicht weet te creëren. En dat is een groot voordeel, want natuurlijk daglicht is gezond voor je: je krijgt er een beter humeur door en je krijgt meer energie. Bovendien is een schuifpui of harmonicadeur dé oplossing om jouw tuin te betrekken met de woning. Je hoeft alleen maar de deuren open te zetten en je kunt via de woning zo de tuin betreden – en natuurlijk ook andersom. Daarnaast zal zowel een harmonicadeur als schuifpui een enorme meerwaarde hebben voor jouw woning.

Toch kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen een harmonicadeur of een schuifpui. Een harmonicadeur is vooral ideaal als je ruimte wil besparen, aangezien je alle deuren naar elkaar toe kunt schuiven en als het ware kunt opvouwen. Bij een schuifpui kun je aan de andere kant volledig zelf bepalen hoe je de deuren opent: volledig open, of op een klein kiertje voor wat frisse lucht. Beide opties hebben zo hun eigen voordelen, maar vraag jezelf vooral af wat goed bij jouw woning zal staan, voor welk materiaal je wil gaan en wat natuurlijk binnen jouw budget past. Kies bijvoorbeeld voor triple glas, waardoor je subsidie kunt aanvragen.

Beide te bestellen bij Partumonline.nl

Of je nou voor een harmonicadeur of een schuifpui gaat: je krijgt er veel voor terug. Je gaat er zéker geen spijt van krijgen, aangezien een harmonicadeur of schuifpui voor meer ruimte zorgt. En natuurlijk is een opening in de woning gewoonweg praktisch. Voor zowel een harmonicadeur als een schuifpui kun je terecht bij Partumonline. Twijfel je nog welke keuze voor jou geschikt is? Je kunt bij dit bedrijf ook om advies vragen. Als jij eenmaal jouw keuze hebt gemaakt, kun je met een druk op de knop een bestelling plaatsen. Vervolgens verzorgen zij ook de montage. Zeg maar hallo tegen een nieuwe blikvanger van de woning!